• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Генеральний секретар Асоціації європейських виноробних регіонів відвідав Одеську область

    Опубликовано: 2006-02-03 11:11:00

    Питанням розвитку галузі присвячувалась зустріч першого заступника голови Одеської облдержадміністрації Бориса Звягінцева з Генеральним Секретарем Асамблеї європейських виноробних регіонів (АЄВР) Гербертом Дорфманом, який прибув до Одеси для участі у шостій міжнародній спеціалізованій виставці “Вино і виноробство”.

    Одещина має історичні традиції у цьому плані, - сказав, щиро привітавши гостя, Б. Звягінцев. – Їх підмурівок закладали ще давні елліни, що обрали місцем створення своїх міст-держав Тіри, Нікосія та Ольвії саме наші землі. У середині позаминулого століття промислове виноробство започаткували на тих же придністровських берегах швейцарські колоністи французького походження з кантону Во (адміністративний центр – Женева). Відтоді ці традиції підтримуються і розвиваються. Великої шкоди розвитку виноградарства завдала абсурдна, нікому не потрібна так звана боротьба з пияцтвом та алкоголізмом 1986-87 років минулого століття, коли плантації виноградних надсаджень нещадно винищували. Кримчани до сих пір ще повністю не оговтались від того удару. Одеситам вдалося частково зберегти, а частково відновити виноградники і паралельно модернізувати переробні підприємства.

    Герберт Дорфман, щиро подякувавши віце-губернатору за теплий прийом, відзначив, що, хоча й на одеській землі він вперше, але багато читав про наш край, його виноградарські традиції, зокрема, про унікальне за своїми властивостями і смаком вино, що виготовляють в українській дельті Дунаю. Одещина, беручи активну участь у роботі Асоціації європейських винних регіонів, сприяє прискоренню вступу України до Європейського Союзу. Крім того, одесити є певними каталізаторами прогресу галузі, поза як стали організаторами вже традиційної міжнародної виставки (що проходитиме в Одесі 2-4 лютого), в котрій беруть участь провідні виробники, оптовики, трейдери, рекламісти, технологи, конструктори переробного обладнання багатьох країн. Оскільки одеські вина торують шлях на міжнародний ринок і враховуючи той факт, що його західноєвропейський сегмент перенасичений, пан Дорфман порадив нашим виноробам, виходячи з досвіду їхніх західноєвропейських колег, зайнятися моніторингом і менеджментом Американського, Азіатського та Австралійського континентів.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.