• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Проблеми вкладників "Прем'єрбанку" - на контролі в Дніпорпетровській облдержадміністрації

    Опубликовано: 2006-02-06 16:29:00

    В Дніпропетровській облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи з питань сприяння вирішенню проблем ліквідаційної процедури АКБ „Прем’єрбанк”, котре провів перший заступник голови облдержадміністрації, керівник групи Володимир Альохін.

    Було заслухано інформацію про поточний стан ліквідаційної процедури банку. При цьому зазначено, що робота ліквідатора активізувалась завдяки надходженню коштів на накопичувальний рахунок в сумі 81900 доларів США. З початку ліквідаційної процедури – це перше надходження коштів, яке дало можливість ліквідатору приступити до процедури подачі позовних заяв до суду по стягненню заборгованості з боржників.

    Проведено незалежну оцінку і організовано біржові торги щодо реалізації майна Київської, Харківської та Одеської філій банку (оціночна вартість 4 млн. грн.).

    За рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб кредиторам – фізичним особам виплачено 14417 тис. грн. Повністю задоволено вимоги 1393 вкладників, на 5 тис. грн. зменшено вимоги 2436 вкладникам.

    До господарського суду подано 12 позовних заяв на стягнення дебіторської заборгованості клієнтів банку на суму 36,9 млн. грн. Підготовлено ще 3 позовних заяви на суму 10,9 млн. грн.

    Також робоча група заслухала інформацію щодо дотримання законодавства про банківську діяльність в АКБ „Прем’єрбанк”. Прокуратурою області вивчено причини доведення до банкрутства даного банку.

    Заявлено понад 80 позовів до судів про стягнення з АКБ „Прем’єрбанк” та Національного банку України на користь вкладників „Прем’єрбанку” понад 2 млн. грн. заборгованості за договорами про вклади.

    Порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами АКБ „Прем’єрбанк” за ознаками складу злочину, передбаченого ст.364 ч.2 КК України.

    Накладено арешт на майно підприємства: завод з термічної переробки твердих побутових відходів, а також на будівлю АКБ „Прем’єрбанк”.

    Обласна державна адміністрація у січні поточного року звернулась до керівництва Національного банку України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з вимогами щодо збільшення виплат вкладникам до 10 тис. грн.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.