• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Крімінальні події за 08.02.2006 р.

    Опубликовано: 2006-02-08 15:19:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 511 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 418 (56,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 76 пограбувань, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    до органів внутрішніх справ України надійшло 2 511 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 418 (56,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 76 пограбувань, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено 2 гвинтівки, 3 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 245 набоїв.

    затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено 2 гвинтівки, 3 обрізи мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 245 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 184 особи. У них вилучено 25,3 кілограма наркотиків.

    затримано 184 особи. У них вилучено 25,3 кілограма наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 405 осіб.

    вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 405 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 32 особи.

    заарештовано 32 особи.

    Упродовж минулої доби порушено 72 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 40 – у сфері службової діяльності, у тому числі 8 – про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 69 дорожньо-транспортних пригод, у яких 6 осіб загинули та 79 - травмовано.

    зафіксовано 69 дорожньо-транспортних пригод, у яких 6 осіб загинули та 79 - травмовано.

    У місті Львові у лютому 2005 року на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 42-річного мешканця Пустомитівського району. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства затримано 34-річного жителя Кам’янка-Бузького району, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 4 лютого м.р. вбив чоловіка ножем на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

    у лютому 2005 року на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 42-річного мешканця Пустомитівського району. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства затримано 34-річного жителя Кам’янка-Бузького району, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 4 лютого м.р. вбив чоловіка ножем на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

    У місті Макіївці Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 18-річного місцевого жителя, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 31 грудня минулого року з метою крадіжки проник до будинку 80-річного пенсіонера та заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю, який застиг його «на гарячому», й з метою приховування слідів злочину підпалив будинок.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 18-річного місцевого жителя, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 31 грудня минулого року з метою крадіжки проник до будинку 80-річного пенсіонера та заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю, який застиг його «на гарячому», й з метою приховування слідів злочину підпалив будинок.

    У Луганській області в селищі Софіївському Краснолуцької міськради в своїй квартирі було знайдено мертвою 68-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок удушення. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 30-річного громадянина Російської Федерації, який задушив господарку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

    в селищі Софіївському Краснолуцької міськради в своїй квартирі було знайдено мертвою 68-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок удушення. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 30-річного громадянина Російської Федерації, який задушив господарку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

    У місті Хмельницькому 50-річний місцевий житель на подвір’ї власного домогосподарства під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв вогнепальне дробове поранення голови 37-річному жителю обласного центру, який згодом помер у лікарні. Зловмисника затримано, зброю вилучено.

    50-річний місцевий житель на подвір’ї власного домогосподарства під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв вогнепальне дробове поранення голови 37-річному жителю обласного центру, який згодом помер у лікарні. Зловмисника затримано, зброю вилучено.

    До работоргівлі долучилася вихователька дитячого будинку

    На Дніпропетровщині в результаті оперативно-розшукових заходів затримано чотирьох жительок області (одна з них - вихователь дитячого будинку, інша - раніше судима). Попередньо встановлено, що вони у січні 2004 року вивезли до Об’єднаних Арабських Еміратів 21-річну місцеву жительку та продали її сутенерам. Потерпілу повернено на батьківщину.

    в результаті оперативно-розшукових заходів затримано чотирьох жительок області (одна з них - вихователь дитячого будинку, інша - раніше судима). Попередньо встановлено, що вони у січні 2004 року вивезли до Об’єднаних Арабських Еміратів 21-річну місцеву жительку та продали її сутенерам. Потерпілу повернено на батьківщину.

    У місті Харкові на вулиці затримано 56-річну місцеву жительку, у якої вилучено 36 грамів героїну.

    на вулиці затримано 56-річну місцеву жительку, у якої вилучено 36 грамів героїну.

    Посадовцям Щолкінської міськради інкримінується службова недбалість

    В Автономній Республіці Крим за матеріалами відділення ДСБЕЗ Ленінського райвідділу внутрішніх справ прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість), відносно посадових осіб Щолкінської міськради. Вони, через неналежне виконання своїх функціональних обов’язків, не здійснювали контроль за станом теплоізоляції наземної ділянки магістрального водопроводу будівельної бази Кримської АЕС, унаслідок чого було допущено замерзання та прорив технічного водопроводу, що призвело до відключення водопостачання й опалення в місті Щолкіне та селах Семенівка, Мисове, Азовське, Калинівка й Заводське. Таким чином комунальній інфраструктурі району завдано збитків на суму понад 230 тис. гривень.

    за матеріалами відділення ДСБЕЗ Ленінського райвідділу внутрішніх справ прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість), відносно посадових осіб Щолкінської міськради. Вони, через неналежне виконання своїх функціональних обов’язків, не здійснювали контроль за станом теплоізоляції наземної ділянки магістрального водопроводу будівельної бази Кримської АЕС, унаслідок чого було допущено замерзання та прорив технічного водопроводу, що призвело до відключення водопостачання й опалення в місті Щолкіне та селах Семенівка, Мисове, Азовське, Калинівка й Заводське. Таким чином комунальній інфраструктурі району завдано збитків на суму понад 230 тис. гривень.

    Міліція продовжує виявляти «трудові подвиги» колишніх посадовців

    На Кіровоградщині за матеріалами відділу ДСБЕЗ УМВС України в Кіровоградській області обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), відносно колишніх посадових осіб Кіровоградської облдержадміністрації. Вони протягом 2003-2004 років перерахували бюджетні кошти в сумі 10,6 млн грн закритому акціонерному товариству для створення робочих місць 262 працівникам ліквідованої шахти (фактично було працевлаштовано 51 гірника). Таким чином державі завдано збитків на суму 6,6 млн грн.

    за матеріалами відділу ДСБЕЗ УМВС України в Кіровоградській області обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), відносно колишніх посадових осіб Кіровоградської облдержадміністрації. Вони протягом 2003-2004 років перерахували бюджетні кошти в сумі 10,6 млн грн закритому акціонерному товариству для створення робочих місць 262 працівникам ліквідованої шахти (фактично було працевлаштовано 51 гірника). Таким чином державі завдано збитків на суму 6,6 млн грн.

    Хабарництво у ВУЗах процвітає

    У місті Львові працівниками УДСБЕЗ УМВС України в області викрито завідуючу навчально-методичного відділу одного з вищих навчальних закладів, яка вимагала та отримала 500 грн. хабара від студента за сприяння в успішній здачі іспитів. Прокуратурою одного з районів міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).

    працівниками УДСБЕЗ УМВС України в області викрито завідуючу навчально-методичного відділу одного з вищих навчальних закладів, яка вимагала та отримала 500 грн. хабара від студента за сприяння в успішній здачі іспитів. Прокуратурою одного з районів міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).

    На Харківщині працівниками УДСБЕЗ УМВС України в області викрито посадовця інституту післядипломної освіти одного з вищих навчальних закладів, який вимагав та отримав 100 доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння у складанні вступних іспитів та зарахування до навчального закладу на заочну форму навчання. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).

    працівниками УДСБЕЗ УМВС України в області викрито посадовця інституту післядипломної освіти одного з вищих навчальних закладів, який вимагав та отримав 100 доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння у складанні вступних іспитів та зарахування до навчального закладу на заочну форму навчання. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).

    На Хмельниччині працівниками відділу ДСБЕЗ Кам’янець-Подільського міськвідділу внутрішніх справ викрито трьох посадових осіб міського відділу податкової міліції, які вимагали та отримали одну тисячу гривень хабара від приватного підприємця за не притягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення вимог податкового законодавства. Прокуратурою міста Кам’янець-Подільський порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 та ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара).

    працівниками відділу ДСБЕЗ Кам’янець-Подільського міськвідділу внутрішніх справ викрито трьох посадових осіб міського відділу податкової міліції, які вимагали та отримали одну тисячу гривень хабара від приватного підприємця за не притягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення вимог податкового законодавства. Прокуратурою міста Кам’янець-Подільський порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 та ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара).

    У Запорізькій області прокуратурою міста Бердянськ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень), відносно працівників Бердянського міськвідділу внутрішніх справ. Вони звинувачуються в тому, що у серпні м.р. незаконно затримали та заподіяли тілесні ушкодження двом 18-річним місцевим жителям.

    прокуратурою міста Бердянськ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень), відносно працівників Бердянського міськвідділу внутрішніх справ. Вони звинувачуються в тому, що у серпні м.р. незаконно затримали та заподіяли тілесні ушкодження двом 18-річним місцевим жителям.

    "ДЗГ МВС України"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.