• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АМКУ захистив учасників ринку електроенергії

    Опубликовано: 2006-02-08 17:18:00

    На вимогу Антимонопольного комітету України Рада Оптового ринку електричної енергії забезпечила постачальникам електроенергії за регульованим та нерегульованим тарифом рівні умови діяльності.


    Зокрема, незалежним постачальникам, тобто за нерегульованим тарифом, Рада встановила непередбачені нормативними актами вимоги. Відповідним пунктом Програми Ради їх було зобов’язано організувати своїм споживачам автоматизовану систему комерційного обліку енергії, хоча це мають робити власники електроустановок.


    При цьому, всупереч вимогам постанови НКРЕ, Рада вимагала впровадити систему у значно стисліші терміни. У разі невиконання обмежувалася б купівля електроенергії цими постачальниками.


    В той же час, постачальникам за регульованим тарифом Рада не висувала аналогічні умови, хоча вони також діють на цьому ринку.


    Реагуючи на рекомендації Комітету, Рада забезпечила рівні умови усім постачальникам, скасувавши у редації Програми неправомірні вимоги.


    “Сьогодні близько 90% ринку знаходяться в руках обленерго, яким складають конкуренцію лише 10% незалежних підприємств-постачальників. І споживачі-промисловці надають перевагу останнім, оскільки вони пропонують вигідніші тарифи та кращі умови. Тому Антимонопольний комітет усіляко сприятиме розвитку конкуренції на ринку електроенергії і жорстко контролюватиме рішення таких органів цієї сфери як Рада», - зазначив у цьому зв’язку Голова Комітету Олексій Костусєв.

    "АМКУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.