• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Затримано крупну партію контрабанди тютюнових, алкогольних виробів та наркотиків

    Опубликовано: 2006-02-09 15:29:00

    Працівниками митної варти Котовської митниці спільно з прикордонниками біля с.Лиманське, Роздільнянського району (Одеська область) затримано автомобіль „ГаЗ”, на якому наш співвітчизник намагався контрабандним шляхом ввезти в Україну поза митним контролем цигарки молдовського виробництва без акцизних марок – 35 500 пачок, загальною вартістю 42 600 гривень.

    Так як у порушника кордону не виявилось жодних супровідних документів, митники затримали і автомобіль, і вантаж та склали протокол про порушення митних правил.

    Такі випадки незаконного переміщення цигарок через митний кордон України досить поширені. Як правило, зловмисники для цього в своїх автомобілях влаштовують спеціальні тайники: у передньому чи задньому бампері, за обшивкою дверей, у запасному колесі, за щитом приладів та інші. І такий товар намагаються ввезти чи вивезти поза митним контролем – об’їзними шляхами.

    На митному посту „Платонове” працівники Котовської митниці виявили і припинили незаконне переміщення через митний кордон України наркотичного зілля – коноплі.

    Під час митного контролю автомобіля, „Ауді-100” за кермом якого знаходився молдованин, і прямував із Молдови до Росії, у тайнику – за обшивкою дверей митники виявили 25 пакетів з речовиною рослинного походження з характерним запахом коноплі загальною вагою 11 кг. 650 гр.

    Водій авто нервував, на запитання правоохоронців відповідав не впевнено. Його хвилювання теж було помітно. Тому митники вирішили ретельніше оглянути „Ауді” на предмет тайника чи схованки. Інтуїція професіоналів не підвела. За обшивкою одних з дверей вони виявили цей смертоносний багаж.

    Митники затримали порушника, його авто і „зілля” та склали протокол про порушення митних правил за ст.. 352 Митного кодексу України. Для кого віз молдованин речовину з коноплі з’ясує слідство.

    І варто нагадати, що згідно Кримінального Кодексу України, ст. 305, за перший такий вчинок можна отримати від 3 до 8 років позбавлення волі. Якщо такий вчинок повторюється цією ж особою, то це тягне від 5 до 10 років ув’язнення. І, на прикінець, велике покарання чекає на організовану групу контрабандистів, які переміщують (незаконно) наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги, чи прекурсори через митний кордон України у великих розмірах. Це, як правило, позбавлення волі від 8 до 12 років з конфіскацією предметів контрабанди та майна. Але, у будь-якому випадку, останнє слово скаже суд.

    Майже одночасно виявили і припинили контрабандне переміщення товарів працівники Дністрянської та Яворівської митниць.

    У першому випадку митниками затримано автомобіль „Мерседес” з вантажем – 20 тисяч пляшок молдовського коньяку (по 0,5 л) і загальною вартістю 136 тисяч 350 гривень.

    За кермом авто знаходився громадянин Молдови, який на прохання митників не надав необхідних супровідних документів. Цей товар, як з’ясувалося, він віз до Росії поза митним контролем, об’їзними шляхами, щоб уникнути митних платежів.

    В іншому випадку – на митному посту „Краковець” працівники Яворівської митниці у громадянина України, який на своєму „Фольксвагені” прямував з Німеччини на батьківщину, вилучили 70 мобільних телефонів, вартістю 18 500 гривень. Телефони не були задекларовані ні письмово, ні при усному опитуванні і знайдені митниками у багажному відділені автомобіля.

    Коньяки, мобільні телефони та автомобілі, на яких ці товари перевозили затримано. Складено протоколи про порушення митних правил.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.