• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найбільш резонансні злочини та події на 09.02.2006 р.

    Опубликовано: 2006-02-09 15:31:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 405 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 483 (61,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 12 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 54 пограбування, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    до органів внутрішніх справ України надійшло 2 405 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 483 (61,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 12 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 54 пограбування, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 30 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, пістолет, 5 обрізів мисливських рушниць, 6 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 3 гранати, 200 грамів вибухівки та 910 набоїв.

    затримано 30 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, пістолет, 5 обрізів мисливських рушниць, 6 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 3 гранати, 200 грамів вибухівки та 910 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 189 осіб. У них вилучено 75,2 кілограма наркотиків.

    затримано 189 осіб. У них вилучено 75,2 кілограма наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 965 осіб.

    до відповідальності притягнуто 1 965 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 36 особи.

    заарештовано 36 особи.

    Упродовж минулої доби порушено 149 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 63 – у сфері службової діяльності, у тому числі 7 про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 65 дорожньо-транспортних пригод, у яких 5 осіб загинули та 84 - травмовано.

    зафіксовано 65 дорожньо-транспортних пригод, у яких 5 осіб загинули та 84 - травмовано.

    У Сімферопольському районі Автономної Республіки Крим у власному будинку було знайдено мертвою з ознаками удушення 50-річну санітарку шпиталю. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 22-річного місцевого жителя, який удень 22 січня з метою крадіжки зайшов до будинку загиблої, задушив господарку та викрав вироби із золота.

    у власному будинку було знайдено мертвою з ознаками удушення 50-річну санітарку шпиталю. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 22-річного місцевого жителя, який удень 22 січня з метою крадіжки зайшов до будинку загиблої, задушив господарку та викрав вироби із золота.

    У місті Запоріжжі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 32-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 6 лютого в квартирі 40-річної місцевої жительки під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив господарку.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 32-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 6 лютого в квартирі 40-річної місцевої жительки під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив господарку.

    20-річні «відморозки» спокусилися на копійки пенсіонера

    У місті Кролевці Сумської області у своєму будинку було знайдено мертвим 86-річного пенсіонера. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 20-річного та 23-річного місцевих жителів, які вже були засуджені. Попередньо встановлено, що вони вдень 22 січня з метою крадіжки зайшли до квартири загиблого, задушили господаря та викрали 85 грн. та 20 блоків цигарок.

    у своєму будинку було знайдено мертвим 86-річного пенсіонера. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 20-річного та 23-річного місцевих жителів, які вже були засуджені. Попередньо встановлено, що вони вдень 22 січня з метою крадіжки зайшли до квартири загиблого, задушили господаря та викрали 85 грн. та 20 блоків цигарок.

    У місті Дніпродзержинську Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 32-річного місцевого жителя, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він удень 7 лютого в квартирі 24-річного громадянина без певних занять під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв ножем заподіяв господарю смертельні тілесні ушкодження та виніс труп на вулицю.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 32-річного місцевого жителя, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він удень 7 лютого в квартирі 24-річного громадянина без певних занять під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв ножем заподіяв господарю смертельні тілесні ушкодження та виніс труп на вулицю.

    У місті Красноармійську Донецької області у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 42-річного громадянина. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні злочину затримано двох жителів обласного центру та жительку Першотравневого району зазначеної області (1979 - 1988 р.н., всі без постійного місця роботи, двоє раніше судимі). Попередньо встановлено, що вони вночі 2 лютого з метою пограбування проникли до згаданого будинку, бейсбольною битою заподіяли господарю смертельні тілесні ушкодження та викрали зареєстровану мисливську рушницю “Сайга” та 5 тис. доларів США. Зброю вилучено.

    у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 42-річного громадянина. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні злочину затримано двох жителів обласного центру та жительку Першотравневого району зазначеної області (1979 - 1988 р.н., всі без постійного місця роботи, двоє раніше судимі). Попередньо встановлено, що вони вночі 2 лютого з метою пограбування проникли до згаданого будинку, бейсбольною битою заподіяли господарю смертельні тілесні ушкодження та викрали зареєстровану мисливську рушницю “Сайга” та 5 тис. доларів США. Зброю вилучено.

    У місті Рівному затримано трьох місцевих жителів (1964 - 1975 р.н., всі без постійного місця роботи). Попередньо встановлено, що вони в травні 2005 року вивезли до Чеської Республіки й продали сутенеру для сексуальної експлуатації 26-річну жительку міста Києва. Потерпілу повернено на батьківщину.

    затримано трьох місцевих жителів (1964 - 1975 р.н., всі без постійного місця роботи). Попередньо встановлено, що вони в травні 2005 року вивезли до Чеської Республіки й продали сутенеру для сексуальної експлуатації 26-річну жительку міста Києва. Потерпілу повернено на батьківщину.

    Контрабандисти урізноманітнили асортимент

    У Чернівецькій області працівниками підрозділів ДДСБЕЗ МВС України викрито трьох місцевих жителів та посадових осіб митниці, які протягом 2003 – 2004 років, з метою контрабандного вивезення пиломатеріалів до Республіки Молдова подавали для митного оформлення документи про закупівлю їх у приватного підприємства, яке з жовтня 2002 року фактично не існувало. Всього до Республіки Молдова вказаними особами контрабандним шляхом вивезено понад 1,8 тис. м. куб. пиломатеріалів, внаслідок чого державі завдано збитки на суму 692 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.364, ч.2 ст.201, ч.2 ст.205, ч.3 ст.358 КК України (зловживання владою або службовим становищем, контрабанда, фіктивне підприємництво та підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

    працівниками підрозділів ДДСБЕЗ МВС України викрито трьох місцевих жителів та посадових осіб митниці, які протягом 2003 – 2004 років, з метою контрабандного вивезення пиломатеріалів до Республіки Молдова подавали для митного оформлення документи про закупівлю їх у приватного підприємства, яке з жовтня 2002 року фактично не існувало. Всього до Республіки Молдова вказаними особами контрабандним шляхом вивезено понад 1,8 тис. м. куб. пиломатеріалів, внаслідок чого державі завдано збитки на суму 692 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.364, ч.2 ст.201, ч.2 ст.205, ч.3 ст.358 КК України (зловживання владою або службовим становищем, контрабанда, фіктивне підприємництво та підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

    Банкрут за власним бажанням?

    На Запоріжжі працівниками УДСБЕЗ УМВС України в Запорізькій області викрито посадових осіб закритого акціонерного товариства, які протягом 2004 - 2005 років здійснювали відпуск продукції підприємства за цінами значно нижчими виробничої собівартості. Унаслідок цього акціонерам було завдано збитки на загальну суму 64,7 млн. грн., а Господарським судом Запорізької області розпочато справу про банкрутство зазначеного товариства. Прокуратурою міста Бердянська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 219 КК України (доведення до банкрутства).

    працівниками УДСБЕЗ УМВС України в Запорізькій області викрито посадових осіб закритого акціонерного товариства, які протягом 2004 - 2005 років здійснювали відпуск продукції підприємства за цінами значно нижчими виробничої собівартості. Унаслідок цього акціонерам було завдано збитки на загальну суму 64,7 млн. грн., а Господарським судом Запорізької області розпочато справу про банкрутство зазначеного товариства. Прокуратурою міста Бердянська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 219 КК України (доведення до банкрутства).

    Чергова нав’язлива спроба незаконного відшкодування ПДВ обернулася кримінальною справою

    На Харківщині працівниками відділення ДСБЕЗ одного з райвідділів Харківського міськуправління внутрішніх справ викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які протягом минулого року неодноразово надавали неправдиву інформацію до податкової інспекції та намагалися незаконно отримати з державного бюджету відшкодування ПДВ на загальну суму 1,2 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15, ч.5 ст.191 КК України (замах на злочин, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    працівниками відділення ДСБЕЗ одного з райвідділів Харківського міськуправління внутрішніх справ викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які протягом минулого року неодноразово надавали неправдиву інформацію до податкової інспекції та намагалися незаконно отримати з державного бюджету відшкодування ПДВ на загальну суму 1,2 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15, ч.5 ст.191 КК України (замах на злочин, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    У місті Києві працівниками УДСБЕЗ столичної міліції викрито проректора по навчальній роботі одного з вищих навчальних закладів, який вимагав та отримав 100 доларів США хабара від студентки за сприяння в успішній здачі екзаменаційної сесії. Прокуратурою одного з районів столиці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    працівниками УДСБЕЗ столичної міліції викрито проректора по навчальній роботі одного з вищих навчальних закладів, який вимагав та отримав 100 доларів США хабара від студентки за сприяння в успішній здачі екзаменаційної сесії. Прокуратурою одного з районів столиці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    У Волинській області працівниками відділу внутрішньої безпеки викрито слідчого одного з райвідділів внутрішніх справ, який вимагав та отримав 150 доларів США хабара від місцевої жительки за сприяння у вирішенні питання щодо не притягнення її сина до кримінальної відповідальності за грабіж та незаконне заволодіння транспортним засобом. Прокуратурою міста Луцьк порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    працівниками відділу внутрішньої безпеки викрито слідчого одного з райвідділів внутрішніх справ, який вимагав та отримав 150 доларів США хабара від місцевої жительки за сприяння у вирішенні питання щодо не притягнення її сина до кримінальної відповідальності за грабіж та незаконне заволодіння транспортним засобом. Прокуратурою міста Луцьк порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    У Черкаській області працівниками відділу внутрішньої безпеки викрито двох працівників міліції, які вимагали та отримали 3,9 тис. грн. хабара від директора приватного підприємства за приховування порушень, виявлених під час перевірки аптеки згаданого товариства. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    працівниками відділу внутрішньої безпеки викрито двох працівників міліції, які вимагали та отримали 3,9 тис. грн. хабара від директора приватного підприємства за приховування порушень, виявлених під час перевірки аптеки згаданого товариства. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    "ДЗГ МВС України"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.