• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент доручив уряду надати повну інформацію про діяльність «РосУкрЕнерго»

    Опубликовано: 2006-02-15 09:21:00

    Президент України Віктор Ющенко наголошує, що українська сторона з самого початку переговорного процесу з Росією наполягала на повній прозорості діяльності всіх учасників газового ринку, і ця позиція залишиться незмінною.

    Глава держави зазначив, що Україна відмовилася від непрозорих бартерних схем у розрахунках за енергоносії та задекларувала готовність перейти на ринкові відносини в цій сфері.

    Підписана з Росією газова угода забезпечила українських споживачів паливом у найгостріший період поточного опалювального сезону і дала можливість Україні отримувати газ за найдешевшою в Європі ціною, сказав В. Ющенко.

    Президент підкреслив, що українська сторона не допустить будь-яких непрозорих схем у газовій сфері. В. Ющенко висловив переконання, що в разі необхідності уряд може шукати альтернативні форми організації діяльності на українському газовому ринку та співпраці з Росією.

    Глава держави поділяє стурбованість, яку нині висловлюють представники громадських, політичних та бізнесових кіл, міжнародних структур, у тому числі в ЄС, щодо недостатньої інформації про діяльність заснованої Газпромбанком (Росія) та «Райффайзен Інвестмент АГ» (Австрія) компанії «РосУкрЕнерго» від моменту її заснування і дотепер, а також про її засновників.

    Всі спроби української сторони отримати необхідні дані про компанію не були результативними.

    Не будучи засновником даної структури і не маючи жодного відношення до її діяльності, Україна як держава водночас не може не реагувати на ті збитки, які завдає її діловій репутації конфлікт довкола РУЕ. «Виходячи з бажання забезпечити прозору організацію газових відносин між Україною та Росією, будучи відданим принципам справедливої конкуренції та ринкової економіки, доручаю уряду зібрати всебічну інформацію про компанію «РосУкрЕнерго», перевірити її діяльність на українському ринку та оприлюднити всю інформацію», – заявив Президент.

    "Офіційне представництво"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.