• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Проект закону щодо позашкільних розважальних закладів

    Опубликовано: 2006-03-01 10:17:00

    Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України (щодо позашкільних розважальних закладів), поданий народними депутатами Т.Прошкуратовою, А.Оржаховським

    Метою законопроекту є посилення соціально-правового захисту дітей, що передбачає підвищення ефективності роботи з профілактики правопорушень, бездоглядності серед дітей, удосконалення нормативно-правової бази; удосконалення та оптимізацію діяльності органів виконавчої влади щодо соціального захисту дітей.

    Необхідність внесення змін до чинного законодавства народні депутати аргументували тим, що робота, яка проводиться в регіонах з метою запобігання бездоглядності та правопорушенням серед неповнолітніх, їх соціально-правового захисту, є недостатньою, а часом і малоефективною.

    Предметом регулювання законопроекту є чітка заборона в Законі "Про охорону дитинства" пропаганди у засобах масової інформації, а також ігрових закладах, комп\'ютерних клубах, відеотеках та дискотеках культу насильства і жорстокості, розповсюдження порнографії та інформації, що зневажає людську гідність і завдає шкоди моральному благополуччю дитини.

    За порушення цієї норми закону передбачається встановити адміністративне покарання власникам позашкільних розважальних закладів у Кодексі України про адміністративні правопорушення. Такий захід, на думку авторів, допоможе зменшити негативні наслідки, які можуть виникнути при відвідуванні дитиною позашкільних навчальних закладів, що працюють у вечірні години.

    Народні депутати наголошують, що прийняття закону продовжить формування особливого напряму державної соціальної політики стосовно дітей як особливої соціально-демографічної групи суспільства, що має специфічні потреби та інтереси.

    Комітет підтримав прийняття законопроекту, який сприятиме:
    - створенню умов для забезпечення захисту прав дітей;
    - вдосконаленню діяльності стосовно своєчасного виявлення дітей, які потребують державного догляду та утримання;
    - посилення відповідальності батьків, посадових осіб за стан виховання та утримання дітей;
    - зменшення кількості правопорушень, злочинів та інших негативних проявів серед дітей.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.