• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найбільш резонансні злочини та події на 01.3.2006 р.

    Опубликовано: 2006-03-01 14:15:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2526 заяв про злочини. Вжитими заходами 1349 (53,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів - 1 вбивство, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 65 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    до органів внутрішніх справ України надійшло 2526 заяв про злочини. Вжитими заходами 1349 (53,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів - 1 вбивство, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 65 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено 3 обрізи мисливських рушниць, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 500 грамів вибухівки та 278 набоїв.

    затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено 3 обрізи мисливських рушниць, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 500 грамів вибухівки та 278 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 176 осіб. У них вилучено 38,2 кг наркотиків.

    затримано 176 осіб. У них вилучено 38,2 кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1785 осіб.

    , вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1785 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 46 осіб.

    заарештовано 46 осіб.

    Упродовж минулої доби порушено 612 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 258 – у сфері службової діяльності, у тому числі 59 – про хабарництво.

    порушено 612 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 258 – у сфері службової діяльності, у тому числі 59 – про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 70 дорожньо-транспортних пригод, у яких 7 осіб загинуло та 80 - травмовано.

    зафіксовано 70 дорожньо-транспортних пригод, у яких 7 осіб загинуло та 80 - травмовано.

    У селі Якимівка Кіровоградської області у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 78-річну жінку. Вжитими заходами за підозрою в скоєнні вбивства затримано пасинка потерпілої, 60-річного безробітного. Попередньо встановлено, що увечері 23 лютого він убив пенсіонерку в її будинку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

    у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 78-річну жінку. Вжитими заходами за підозрою в скоєнні вбивства затримано пасинка потерпілої, 60-річного безробітного. Попередньо встановлено, що увечері 23 лютого він убив пенсіонерку в її будинку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

    В Одесі правоохоронці затримали двох місцевих жителів віком 53 та 33 років, обидва без постійного місця роботи, які в грудні 2004 року з метою заволодіння будинком 88-річного чоловіка убили його, а труп вивезли на околицю села Нова Долина Одеської області.

    правоохоронці затримали двох місцевих жителів віком 53 та 33 років, обидва без постійного місця роботи, які в грудні 2004 року з метою заволодіння будинком 88-річного чоловіка убили його, а труп вивезли на околицю села Нова Долина Одеської області.

    У селі Прилиманському Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 28-річного безробітного місцевого жителя, який 28 січня ц.р. в будинку за місцем проживання зґвалтував та задушив свою 15-річну пасинку, після чого труп помістив в поліетиленовий мішок і виніс до ставка.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 28-річного безробітного місцевого жителя, який 28 січня ц.р. в будинку за місцем проживання зґвалтував та задушив свою 15-річну пасинку, після чого труп помістив в поліетиленовий мішок і виніс до ставка.

    У місті Овручі Житомирської області затримано 30-річного безробітного, раніше судимого жителя Овруцького району, у якого вилучено 480 грамів вибухівки.

    затримано 30-річного безробітного, раніше судимого жителя Овруцького району, у якого вилучено 480 грамів вибухівки.

    У місті Жмеринка Вінницької області затримано 58-річного пенсіонера, за місцем проживання якого вилучено 1,8 кг марихуани.

    затримано 58-річного пенсіонера, за місцем проживання якого вилучено 1,8 кг марихуани.

    У Деснянському районі Києва затримано 48-річну жінку, за місцем проживання якої вилучено 15 кг макової соломки.

    затримано 48-річну жінку, за місцем проживання якої вилучено 15 кг макової соломки.

    У Святошинському районі Києва на вулиці затримано 49-річного громадянина Республіки Узбекистан, у якого вилучено 2 кг конопель.

    на вулиці затримано 49-річного громадянина Республіки Узбекистан, у якого вилучено 2 кг конопель.

    У Шевченківському районі Києва затримано 33-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 1,5 грамів героїну.

    затримано 33-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 1,5 грамів героїну.

    Розбазарили «стратегічний резерв»

    На Вінниччині працівниками відділу ДСБЕЗ викрито посадовців відкритого акціонерного товариства, які протягом 1999 року без дозволу Держкомрезерву України самовільно відчужили 297,1 тонн сталі, які знаходилися на зберіганні заводу, і використали їх на власні виробничі потреби. Таким чином державі завдано збитків на суму понад 1,1 млн. гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

    працівниками відділу ДСБЕЗ викрито посадовців відкритого акціонерного товариства, які протягом 1999 року без дозволу Держкомрезерву України самовільно відчужили 297,1 тонн сталі, які знаходилися на зберіганні заводу, і використали їх на власні виробничі потреби. Таким чином державі завдано збитків на суму понад 1,1 млн. гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

    Голова сільради «благословляла» підприємців через хабарі

    У Ратнівському районі Волинської області працівниками відділу ДСБЕЗ викрито голову однієї з сільрад, яка вимагала та отримала від приватних підприємців 6 тис. грн. хабара за сприяння останнім у здійсненні підприємницької діяльності. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 та ч. 2 ст. 368 КК України – службове підроблення та одержання хабара.

    працівниками відділу ДСБЕЗ викрито голову однієї з сільрад, яка вимагала та отримала від приватних підприємців 6 тис. грн. хабара за сприяння останнім у здійсненні підприємницької діяльності. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 та ч. 2 ст. 368 КК України – службове підроблення та одержання хабара.

    Комунальники «домовилися» з підприємцями?

    На Донеччині міліцією викрито двох посадовців комунального виробничого підприємства, які без згоди міської ради незаконно уклали угоду передачі прав вимог дебіторської заборгованості в сумі 8,2 млн. грн. від одного з обласних комунальних підприємств на користь товариства з обмеженою відповідальністю в обмін на акції одного зі столичних відкритих акціонерних товариств. Внаслідок цього місцевому бюджету завдано збитків на згадану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 3 ст. 365 КК України – зловживання владою або службовим становищем й перевищення влади або службових повноважень.

    міліцією викрито двох посадовців комунального виробничого підприємства, які без згоди міської ради незаконно уклали угоду передачі прав вимог дебіторської заборгованості в сумі 8,2 млн. грн. від одного з обласних комунальних підприємств на користь товариства з обмеженою відповідальністю в обмін на акції одного зі столичних відкритих акціонерних товариств. Внаслідок цього місцевому бюджету завдано збитків на згадану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 3 ст. 365 КК України – зловживання владою або службовим становищем й перевищення влади або службових повноважень.

    Псевдореконструкція по-закарпатськи

    На Закарпатті працівниками відділу ДСБЕЗ викрито колишнього посадовця закритого акціонерного товариства, який у грудні минулого року склав фіктивні акти про начебто виконані роботи з реконструкції стадіону “Авангард” та водопровідних мереж у місті Ужгороді, на підставі яких відділом капітального будівництва Ужгородської міськради на рахунок вказаного ЗАТ було незаконно перераховано 4,9 млн. грн. бюджетних коштів. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

    працівниками відділу ДСБЕЗ викрито колишнього посадовця закритого акціонерного товариства, який у грудні минулого року склав фіктивні акти про начебто виконані роботи з реконструкції стадіону “Авангард” та водопровідних мереж у місті Ужгороді, на підставі яких відділом капітального будівництва Ужгородської міськради на рахунок вказаного ЗАТ було незаконно перераховано 4,9 млн. грн. бюджетних коштів. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

    Профілакторій «Феофанія» став об’єктом махінацій

    У місті Києві працівниками ДДСБЕЗ МВС України викрито посадовців державного підприємства “Лікувально-профілактичний комплекс “Феофанія” та Національної академії наук України, які підробили договір оренди майнових комплексів і земельних ділянок (укладений між НАН України та ДП ЛПК “Феофанія”), змінивши термін його дії з 5 до 15 років, та до цього часу незаконно їх використовують. Таким чином державі завдано збитки на загальну суму 1,5 млн. гривень. За даним фактом слідчим відділом Печерського РУ ГУМВС України в місті Києві порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 та ч. 3 ст. 358 КК України – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів.

    працівниками ДДСБЕЗ МВС України викрито посадовців державного підприємства “Лікувально-профілактичний комплекс “Феофанія” та Національної академії наук України, які підробили договір оренди майнових комплексів і земельних ділянок (укладений між НАН України та ДП ЛПК “Феофанія”), змінивши термін його дії з 5 до 15 років, та до цього часу незаконно їх використовують. Таким чином державі завдано збитки на загальну суму 1,5 млн. гривень. За даним фактом слідчим відділом Печерського РУ ГУМВС України в місті Києві порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 та ч. 3 ст. 358 КК України – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів.

    При поділі майна «забули» про борги перед державою

    На Черкащині працівниками відділу ДСБЕЗ викрито посадовців дочірнього підприємства одного з державних підприємств, які в травні 2001 року у період, коли його майно та майнові права перебували в податковій заставі, передали новоствореному підприємству майнові активи. Внаслідок цього згадане дочірнє підприємство припинило виробничу діяльність, що призвело до неможливості погашення його заборгованості перед відкритим акціонерним товариством з державною часткою в статуті – 46 %. Таким чином державі завдано збитки на загальну суму 1,3 млн. гривень. Прокуратурою Черкаського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем.

    працівниками відділу ДСБЕЗ викрито посадовців дочірнього підприємства одного з державних підприємств, які в травні 2001 року у період, коли його майно та майнові права перебували в податковій заставі, передали новоствореному підприємству майнові активи. Внаслідок цього згадане дочірнє підприємство припинило виробничу діяльність, що призвело до неможливості погашення його заборгованості перед відкритим акціонерним товариством з державною часткою в статуті – 46 %. Таким чином державі завдано збитки на загальну суму 1,3 млн. гривень. Прокуратурою Черкаського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем.

    "ДЗГ МВС України"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.