• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закон "Про господарські товариства"

    Опубликовано: 2006-03-02 14:14:00

    Комітет з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій рекомендує парламенту прийняти проект закону про внесення змін до Закону "Про господарські товариства" (щодо проведення загальних зборів акціонерів)

    Проектом пропонується вирішити проблему проведення повторних загальних зборів акціонерного товариства якщо чергові або позачергові загальні збори не відбулися через відсутність кворуму.

    Відповідно до проекту, "Повторні загальні збори проводяться у випадку визнання річних загальних зборів або позачергових загальних зборів, які скликаються на вимогу акціонерів, виконавчого органу або спостережної ради, не правомочними, через те, що в них не взяли участь акціонери, що мають відповідно до статуту товариства більш як 60 відсотків голосів. Повторні загальні збори скликаються у порядку, встановленому статтею 43 цього Закону не пізніше ніж через місяць після визнання чергових або позачергових загальних зборів акціонерів не правомочними.

    Повторні загальні збори акціонерів визнаються правомочними, якщо в них беруть участь акціонерів, що мають відповідно до статуту товариства більш як 50 відсотків голосів".

    На засіданні Комітету наголошувалося, що прийняття законопроекту посилить механізм захисту прав акціонерів (як від держави, так і приватних) в процесі управління належними їм корпоративними правами.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.