• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закон "Про житлово-комунальні послуги"

    Опубликовано: 2006-03-03 11:01:00

    У Верховній Раді України зареєстровано проект закону про внесення змін і доповнень до Закону "Про житлово-комунальні послуги" (щодо встановлення плати за комунальні послуги), поданий народним депутатом Г.Станецьким

    Автор законопроекту пропонує "усунути суттєві розбіжності по регіонам у встановленні тарифів на житлово-комунальні послуги та здійснити державну політику з реформування житлово-комунального господарства, а також підвищити ефективність і надійність його функціонування".

    Передбачається забезпечити сталий розвиток для задоволення потреб населення і господарського комплексу в житлово-комунальних послугах, відповідно до встановлених нормативів.

    У пояснювальній записці до документу йдеться про те, що органи місцевого самоврядування затверджують ціни (тарифи) на житлово-комунальні послуги в розмірі економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво. Орган, що затвердив ціни/тарифи на житлово-комунальні послуги нижчими від розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, зобов\'язаний відшкодувати з місцевого бюджету виконавцям/виробникам різницю між затвердженим розміром цін/тарифів та економічно обґрунтованими витратами на виробництво цих послуг.

    Крім того, передбачається, що на державному рівні центральний орган виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства, тобто Міністерство будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України, розраховує нормативи базових витрат на централізоване постачання холодної та гарячої води і централізоване опалення для населення. А на регіональному рівні органи місцевого самоврядування затверджують ціни/тарифи на житлово-комунальні послуги з урахуванням нормативів базових витрат та пропозицій виконавців-виробників.

    При цьому, зазначені регіональні тарифи на постачання холодної та гарячої води і централізоване опалення для населення не повинні перевищувати базовий рівень більше ніж на 30 відсотків.

    Реалізація законопроекту, на думку народного депутата, дасть можливість забезпечити сталу та ефективну роботу підприємств житлово-комунального господарства; знизити витрати та втрати при виробництві житлово-комунальних послуг; зменшити рівень споживання енергетичних і матеріальних ресурсів; досягти оптимального співвідношення рівня доходів населення і його витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.