• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • "Закон "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності"

    Опубликовано: 2006-03-03 17:16:00

    Комітет з питань промислової політики і підприємництва спільно з Радою підприємців України провів круглий стіл на тему "Стан впровадження Закону "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності"

    Народний депутат Ксенія Ляпіна проаналізувала ситуацію, що склалася в Україні щодо дозвільної системи у сфері господарської діяльності та зокрема, наголосила на необхідності спрощення та удосконалення дозвільної системи для суб´єктів господарської діяльності.

    Учасники заходу констатували, що не було проведено достатньої роботи для впровадження Закону "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності". Так, з 1200 існуючих дозволів станом на 3.03.06 скасовано лише один та надійшли пропозиції скувати ще два дозволи.

    Було запропоновано першочергові заходи для прискорення впровадження закону. Зокрема, розробити єдиний законопроект про внесення змін до законодавчих актів, які визначають необхідність одержання документу дозвільного характеру («Про пожежну безпеку», «Про охорону праці», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», та інших) та внести зміни до низки спеціальних законів через єдиний законопроект, що дозволить значно швидше реалізувати дозвільний закон.

    Фахівці наголошували на необхідності запровадження декларативного принципу щодо об´єктів, які не загрожують життю населення та безпеці навколишнього середовища, розробивши методики управління ризиками та розподіливши підприємства на групи ризику. А також визначені в повній мірі статус адміністратора, забезпечивши виконання ним функцій щодо видачі дозвільних документів.

    Було також запропоновано звернутись до Президента України з пропозицією продовжити реформування адміністративних послуг і адміністративних процедур.

    За підсумками обговорення ухвалено рішення провести комітетські слухання щодо впровадження Закону "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" у жовтні 2006 р.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.