• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закон "Про оподаткування прибутку підприємств"

    Опубликовано: 2006-03-07 10:53:00

    Комітет з питань фінансів і банківської діяльності опрацьовує проект закону про внесення змін до закону "Про оподаткування прибутку підприємств" (щодо оподаткування окремих видів кооперативів), поданий народним депутатом С.Буряком

    Законопроектом передбачається привести окремі норми Закону "Про оподаткування прибутку підприємств" у відповідність з Законом "Про кооперацію" щодо оподаткування обслуговуючих кооперативів.

    Автор, зокрема, зазначає, що відповідно до статті 23 Закону "Про кооперацію", лише виробничі кооперативи проводять господарську діяльність з метою одержання прибутку. Інші кооперативи надають послуги своїм членам, не маючи на меті одержання прибутку. Тобто, зазначені кооперативи за своїм призначенням відносяться до неприбуткових установ та організацій і, згідно з цим законом, такими є обслуговуючі кооперативи.

    Однак, в статті 7 Закону "Про оподаткування прибутку підприємств" до неприбуткових установ і організацій віднесені тільки житлово-будівельні кооперативи.

    Таку неузгодженість цієї норми зазначеного вище закону із Законом "Про кооперацію" щодо обслуговуючих кооперативів можна пояснити тільки розбіжностями у часі їх прийняття.

    Законопроектом пропонується усунути наявні неузгодженості у зазначених вище законах. Це, на думку С.Буряка, сприятиме більш ефективній роботі обслуговуючих кооперативів. Допоможе зміцнити їх матеріально технічну базу та дасть можливість запровадити нові форми і методи обслуговування.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.