• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Плачков: Наразі ми не чуємо розмов про різного роду банкрутства підприємств ПЕКу

    Опубликовано: 2006-03-10 11:02:00

    22 лютого 2006 року на виконання Закону України №2711-IV від 23 червня 2005 року «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу» Кабінетом Міністрів України були прийняті наступні постанови: «Про утворення Міжвідомчої комісії з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу», «Про затвердження Порядку підтвердження заборгованості, що виникла внаслідок неповних розрахунків за енергоносії» та «Про затвердження Порядку проведення взаєморозрахунків з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу та інших учасників розрахунків».

    Наразі на виконання прийнятих постанов проводиться робота щодо початку функціонування Міжвідомчої комісії з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу, з формування її персонального складу та територіальних комісій з погашення заборгованості підприємств ПЕК.

    Нагадаємо, що у серпні минулого року для координації дій учасників розрахунків на період дії процедури погашення заборгованості у складі ДП "Енергоринок" було створено Розрахунковий центр. З 26 вересня по 26 жовтня він здійснював процедуру прийняття документів від підприємств ПЕК для включення їх до системи Реєстру підприємств, які прийняли рішення щодо участі у процедурі погашення заборгованості.

    На сьогодні до системи Реєстру включені 283 підприємства енергетичної галузі, 98 - вугільної, 52 - нафтогазової та 7 підприємств - інших галузей.

    Наказом Мінпаливенерго від 10 листопада 2005 року затверджено перелік підприємств, які беруть участь у процедурі погашення заборгованості відповідно до вимог Закону України „Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу’’. Таким чином, з 10 листопада 2005 року розпочато процедуру погашення заборгованості, тривалість якої відповідно до Закону складає 9 місяців.

    Визначено, що у термін до 25 березня 2006 року Розрахунковий центр ДП «Енергоринок» закінчить прийом документів й інформації щодо дебіторської та кредиторської заборгованості від підприємств ПЕК.

    Протягом дії Закону Розрахунковий центр ДП «Енергоринок» забезпечуватиме постійне оновлення бази даних пропозицій у відповідності до змін в інформації, які надаватимуть учасники розрахунків.

    На сайті Розрахункового центру ДП «Енергоринок»www.rc.er.gov.ua організований попередній запис для учасників розрахунків-членів Реєстру підприємств ПЕК та їх контрагентів щодо дати надання документів з подальшою реєстрацією підприємств користувачами бази даних.

    Міністр палива та енергетики України Іван Плачков, оцінюючи роботу з виконання положень Закону України «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу», вкотре підкреслив важливість і нагальність даного документа для всієї галузі. За словами Міністра, прийняття у червні минулого року даного Закону стало знаковим для паливно-енергетичного комплексу країни. „Уже більше року ми не чуємо розмов про різного роду банкрутства підприємств ПЕК, призупинено практику реалізації тіньових схем приватизації”, - наголосив керівник Мінпаливенерго. Він повідомив, що успішна реалізація Закону дасть можливість повернутися до питання приватизації у паливно-енергетичному комплексі.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.