• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УБОЗ припинили діяльність двох потужних угрупувань «автоділків»

    Опубликовано: 2006-03-16 11:10:00

    За матеріалами працівників управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Хмельницькій області прокуратура порушила кримінальну справу відносно 19 учасників організованого злочинного угрупування, які упродовж 2001–2004 років займалися незаконною легалізацією ввезених із-за кордону легкових автомобілів. До складу ОЗГ входили п’ятеро співробітників Державної виконавчої служби Хмельницького міськуправління юстиції, співробітник Хмельницького міськрайонного суду, п’ятеро співробітників Подільської регіональної митниці, підприємці, адвокат, колишні і діючі правоохоронці та інші. Наразі міліціонери задокументували 43 факти незаконної легалізації автомобілів. Завдані державі збитки сягають 1 млн. 120 тисяч гривень. Слідство триває

    Ще одне злочинне угруповання „автоділків”, викрите працівниками Хмельницького УБОЗу, складалось з місцевих мешканців та громадян Грузії. Зловмисники спеціалізувалися на викрадені престижних іномарок. Вони діяли згідно заздалегідь розробленого плану: підшукували власників аварійних автотранспортних засобів, купували у них відповідні технічні документи, під які і викрадали автомобілі. Потім злодії перебивали номери вузлів та агрегатів транспортних засобів, оформлювали у місцевих нотаріусів довіреності на право розпорядження автомобілями і реалізовували авто. В деяких випадках зловмисники змовлялися з власниками транспортних засобів з метою незаконного отримання страхових виплат. Зокрема, за автобус „Мерседес Неоплан” суму страховки сягнула 400 тисяч гривень. Нині встановлена причетність членів ОЗГ до викрадення понад 20 легкових автомобілів та одного автобусу на суму майже 2 млн. гривень. 12 авто, зокрема, Мерседес 230с, Хюндай Таксон, ягуар, БМВ 525 ІЛ, вже розшукані. В учасників ОЗГ вилучено пристрої та інструменти для зміни номерів та 2 обрізи мисливських рушниць.

    "ДМСУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.