• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві викрито змову трейдерів пальним

    Опубликовано: 2006-03-21 11:29:00

    Київське тервідділення Антимонопольного комітету України оштрафувало на 15 тис. грн. ЗАТ «ЛПГ», на 7 тис. грн. ТОВ «Газовик» та ТОВ «Газтехсервіс» — на 3 тис. грн. за антиконкурентні узгоджені дії на столичному ринку реалізації скрапленого газу.

    Ще минулої осені органи Комітету за власною ініциативою розпочали ретельне дослідження ринку реалізації скрапленого газу. В ході цього розслідування, Київське тервідділення визнало факт синхронного підвищення роздрібних цін на газ у якості моторного палива найбільшими реалізаторами.

    Зокрема, «ЛПГ» та «Газовик» неправомірно підвищили вартість газу на 35 коп., а «Газтехсервіс» — на 41 коп. Як наслідок, впродовж вересня – жовтня минулого року цей вид пального у столиці подорожчав на 20-25%.

    При цьому економічний аналіз засвідчив — об’єктивних економічно обґрунтованих підстав для підвищення, як то дефіциту чи зростання витрат на реалізацію, не було.

    Отже, такі дії визнано змовою, а до недобросовісних трейдерів застосовано санкції. До того ж, розмір штрафу для «Газовика» і «Газтехсервіса» зменшено, оскільки ці підприємства порушення визнали.

    З цього приводу Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв заявив: “За останній час органи Комітету втретє застосували нову норму закону та довели змову за результатами економічного аналізу. Зібрані по справі беззаперечні докази чітко вказали - реалізатори суттєво роздули ціни в умовах, коли газ став альтернативним видом пального. Наразі в усіх регіонах тривають дослідження територіальних відділень Комітету, а аналогічне розслідування на Чернігівщині вже добігає завершення. Ми жорстко контролюємо дії учасників ринків палива і прийняте рішення – це сигнал напередодні посівної кампанії усім гравцям ринку отямитися заздалегідь».

    "АМКУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.