• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На сторожі добросовісної конкуренції

    Опубликовано: 2006-03-28 15:10:00

    Антимонопольний комітет України визнав низку порушень конкуренційного законодавства з боку Відділу Державної служби охорони при УМВС України в Тернопільській області. Порушника оштрафовано на 20 тис. грн.

    Як постановив Комітет за результатами виїзного засідання у Тернополі, Відділ перешкоджав доступу інших учасників на ринок охоронних послуг та шкодив діловій репутації своїх конкурентів.

    Зокрема, ВДСО розповсюджував неправдиву інформацію про ліквідацію ТОВ «Технічна охорона» та ТОВ «Охорона монтаж», хоча компанії функціонували, використовуючи власні пульти централізованого спостереження. При цьому, споживачам охоронних послуг Відділ наголошував на необхідності укладення договорів саме з ним. Як наслідок, протягом трьох місяців кількість об’єктів охорони у першого товариства зменшилася з 41 до 22, а у другого — з 27 до 21.

    До того ж, отримавши від обласного УМВС право готувати документи для приймання і подовження ліцензій, Відділ безпідставно включав до розрахунків додаткові витрати. Цим завищувалася вартість таких послуг.

    «Запобігти подібним зловживанням ринковою владою має вступ на ринок нових гравців. Ось чому Антимонопольний комітет наполегливо відстоює принципи добросовісної конкуренції,- наголосив, коментуючи прийняте рішення, Голова Комітету Олексій Костусєв. - Ми добре розуміємо – безпека для підприємців – це перш за все захист сьогодні та впевненість у завтрашньому дні. І прийняття Закону про зброю дозволить визначити чіткі засади функціонування приватних охоронних структур».

    Отже, у ході розгляду справи ВДСО офіційно спростував недостовірну інформацію та встановив економічно обґрунтовані тарифи, знизивши вартість людино годин із 29,65 до 24,10 грн.

    АМКУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.