• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найбільш резонансні злочини та події на 29.03.2006 р.

    Опубликовано: 2006-03-29 11:58:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2291 заяв про злочини. Вжитими заходами 1133 (49,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 30 пограбувань, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    до органів внутрішніх справ України надійшло 2291 заяв про злочини. Вжитими заходами 1133 (49,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 30 пограбувань, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 6 осіб. У правопорушників вилучено автомат, пістолет, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї 104 набої.

    затримано 6 осіб. У правопорушників вилучено автомат, пістолет, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї 104 набої.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 92 особи. У них вилучено7,4 кг наркотиків.

    затримано 92 особи. У них вилучено7,4 кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1036 осіб.

    , вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1036 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 осіб.

    заарештовано 35 осіб.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 79 дорожньо-транспортних пригод, у яких 11 осіб загинули та 98 травмовані.

    зафіксовано 79 дорожньо-транспортних пригод, у яких 11 осіб загинули та 98 травмовані.

    Упродовж минулої доби порушено 165 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості. З них 79 – у сфері службової діяльності, у тому числі 19 – про хабарництво.

    У захопленого в заручники китайця вимагали 500 тисяч доларів

    У Солом’янському районі Києва правоохоронці затримали двох раніше судимих місцевих жителів віком 37 та 33 роки, які вранці 25 березня в місті Харкові захопили в заручники 38-річного громадянина Китаю. Зловмисники привезли бранця до Києва, утримували його в найманій квартирі й вимагали за звільнення 500 тис. доларів США. Заручника звільнено.

    правоохоронці затримали двох раніше судимих місцевих жителів віком 37 та 33 роки, які вранці 25 березня в місті Харкові захопили в заручники 38-річного громадянина Китаю. Зловмисники привезли бранця до Києва, утримували його в найманій квартирі й вимагали за звільнення 500 тис. доларів США. Заручника звільнено.

    У селі Кислиці Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів віком 17 та 22 роки. Попередньо встановлено, що вони вночі 20 березня на околиці згаданого села під час сварки вбили дерев’яною палицею 39-річного односельця й з метою приховування злочину кинули його тіло до озера.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів віком 17 та 22 роки. Попередньо встановлено, що вони вночі 20 березня на околиці згаданого села під час сварки вбили дерев’яною палицею 39-річного односельця й з метою приховування злочину кинули його тіло до озера.

    У Миколаївській області поблизу села Лукашівкив автомобілі на узбіччі дороги було знайдено мертвими з вогнепальними пораненнями голови двох 22-річних юнаків - місцевого жителя та мешканця Кіровоградської області. Вжитими заходами за підозрою в скоєнні вбивства затримано 32-річного безробітного жителя Кіровоградщини, який удень 23 березня під час сварки вбив потерпілих пострілами з пістолету ТТ.

    поблизу села Лукашівкив автомобілі на узбіччі дороги було знайдено мертвими з вогнепальними пораненнями голови двох 22-річних юнаків - місцевого жителя та мешканця Кіровоградської області. Вжитими заходами за підозрою в скоєнні вбивства затримано 32-річного безробітного жителя Кіровоградщини, який удень 23 березня під час сварки вбив потерпілих пострілами з пістолету ТТ.

    У місті Красний Луч Луганської області було знайдено у власній квартирі 79-річну жінку та її 55-річного сина. Вжитими заходами правоохоронці встановили, що ввечері 26 березня в квартирі потерпілих 65-річний місцевий житель під час сварки на ґрунті неприязних відносин застрелив господарів із зареєстрованого спецзасобу “Форт-12Р”. Наступного дня, 27 березня, пенсіонер покінчив життя самогубством, вистреливши собі в голову з тієї ж зброї.

    було знайдено у власній квартирі 79-річну жінку та її 55-річного сина. Вжитими заходами правоохоронці встановили, що ввечері 26 березня в квартирі потерпілих 65-річний місцевий житель під час сварки на ґрунті неприязних відносин застрелив господарів із зареєстрованого спецзасобу “Форт-12Р”. Наступного дня, 27 березня, пенсіонер покінчив життя самогубством, вистреливши собі в голову з тієї ж зброї.

    У Луганську затримано 37-річного раніше судимого безробітного, за місцем проживання якого вилучено автомат Калашникова та 57 набоїв до нього.

    затримано 37-річного раніше судимого безробітного, за місцем проживання якого вилучено автомат Калашникова та 57 набоїв до нього.

    На Одеській митниці викрито факт незаконного ввезення

    м’ясопродуктів

    На Одещині співробітники ДДСБЕЗ МВС України викрили посадовців Одеської митниці, які в 2005 році під час дії заборони Головного державного інспектора ветеринарної медицини України щодо імпорту на територію України м\'ясопродуктів виробництва Китаю допустили ввезення на митну територію України 25 контейнерів з м’ясною продукцією китайського виробництва в кількості 342 тонн загальною вартістю близько 1 млн. доларів США. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та перевищення влади або службових повноважень).

    співробітники ДДСБЕЗ МВС України викрили посадовців Одеської митниці, які в 2005 році під час дії заборони Головного державного інспектора ветеринарної медицини України щодо імпорту на територію України м\'ясопродуктів виробництва Китаю допустили ввезення на митну територію України 25 контейнерів з м’ясною продукцією китайського виробництва в кількості 342 тонн загальною вартістю близько 1 млн. доларів США. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та перевищення влади або службових повноважень).

    Посадовці заплатили підприємцям за невиконаний ремонт

    На Дніпропетровщині працівниками ДСБЕЗ викрито посадовців управління капітального будівництва одного з мiськвиконкомів, які в 2004 році допустили неналежний нагляд за якістю виконання приватним підприємцем ремонтно-будівельних робіт з капітального ремонту будівель місцевого коледжу, підписали акти їх прийняття, до яких були включені й невиконані будівельні роботи. Внаслідок цього з державного бюджету на рахунок згаданого приватного підприємця було безпідставно перераховано 205,6 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

    працівниками ДСБЕЗ викрито посадовців управління капітального будівництва одного з мiськвиконкомів, які в 2004 році допустили неналежний нагляд за якістю виконання приватним підприємцем ремонтно-будівельних робіт з капітального ремонту будівель місцевого коледжу, підписали акти їх прийняття, до яких були включені й невиконані будівельні роботи. Внаслідок цього з державного бюджету на рахунок згаданого приватного підприємця було безпідставно перераховано 205,6 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

    На Полтавщині працівниками ДСБЕЗ викрито посадовця однієї з райрад міста Кременчук, яка протягом 2002-2003 років безпідставно перерахувала 221 тис. грн. бюджетних коштів на рахунки двох підприємств, а в подальшому перевела їх у готівку та привласнила. Управлінням МВС України в Полтавській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    ДСБЕЗ викрито посадовця однієї з райрад міста Кременчук, яка протягом 2002-2003 років безпідставно перерахувала 221 тис. грн. бюджетних коштів на рахунки двох підприємств, а в подальшому перевела їх у готівку та привласнила. Управлінням МВС України в Полтавській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    «Сховали» від Пенсійного фонду 358 тис. гривень

    На Сумщині працівники ДСБЕЗ викрили директора підприємства, який у порушення вимог ст.20 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” з січня 2005 по лютий 2006 років при наявності грошових коштів на розрахункових рахунках підприємства не в повному обсязі перерахував платежі до Пенсійного фонду України, внаслідок чого заборгованість по сплаті склала близько 358 тис. гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    працівники ДСБЕЗ викрили директора підприємства, який у порушення вимог ст.20 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” з січня 2005 по лютий 2006 років при наявності грошових коштів на розрахункових рахунках підприємства не в повному обсязі перерахував платежі до Пенсійного фонду України, внаслідок чого заборгованість по сплаті склала близько 358 тис. гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    Отримавши 2-мільйонний кредит, підприємці «раптом» збанкрутіли

    У Києві співробітники ДСБЕЗ викрили посадових осіб державного підприємства і товариства з обмеженої відповідальністю, які шляхом надання неправдивої інформації про наявність заставного майна незаконно отримали в банку кредит у сумі 2 млн. гривень, привласнили його, а надалі з метою неповернення кредитних коштів ініціювали банкрутство вказаних підприємств. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

    співробітники ДСБЕЗ викрили посадових осіб державного підприємства і товариства з обмеженої відповідальністю, які шляхом надання неправдивої інформації про наявність заставного майна незаконно отримали в банку кредит у сумі 2 млн. гривень, привласнили його, а надалі з метою неповернення кредитних коштів ініціювали банкрутство вказаних підприємств. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

    На Кіровоградщині працівниками відділу внутрішньої безпеки викрито інспектора з адмінпрактики відділу ДАІ одного з райвідділів внутрішніх справ, який в 2003 році безпідставно не направив на розгляд до суду 144 адміністративні протоколи про порушення правил дорожнього руху місцевими жителями. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    працівниками відділу внутрішньої безпеки викрито інспектора з адмінпрактики відділу ДАІ одного з райвідділів внутрішніх справ, який в 2003 році безпідставно не направив на розгляд до суду 144 адміністративні протоколи про порушення правил дорожнього руху місцевими жителями. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    "ДЗГ МВС України"


    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.