• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повідомлення про оприлюднення проекту наказу ДПА України

    Опубликовано: 2006-03-31 17:45:00

    Повідомлення

    про оприлюднення проекту наказу ДПА України

    "Про зaтвердження форм звітів щодо надходження та реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів та інструкцій щодо їх заповнення”

    На веб-сайті Державної податкової адміністрації України (www.sta.gov.ua) у підрозділі „Проекти нормативно-правових актів” розділу „Проекти законодавчих та нормативно-правових актів” та на сайті регуляторних актів, створеному Радою підприємців при Кабінеті Міністрів України (www.rp.org.ua) розміщено проект наказу ДПА України „Про зaтвердження форм звітів щодо надходження та реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів та інструкцій щодо їх заповнення” та аналіз впливу цього регуляторного акта.

    Пропонується затвердити форми звітів щодо надходження та реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів, а також інструкцій щодо їх заповнення і скасувати накази ДПА України від 21.07.04 №408 „Про затвердження форми звітності про обсяги закупівлі та реалізації алкогольних напоїв” (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 липня 2004 року за № 921/9520) та від 24.12.04 №718 „Про внесення змін і доповнень до наказу ДПА України від 21.07.04 № 408”(зареєстровано в Міністерстві юстиції України 19 січня 2005 року за № 55/10335), відповідно до яких здійснювалась звітність по цій продукції.

    У запропонованих формах звітів №1-ОА „Звіт про обсяги надходження та реалізації алкогольних напоїв” та №1-ОТ „Звіт про обсяги надходження та реалізації тютюнових виробів” суб’єкти підприємницької діяльності, які одержали ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, відображатимуть надходження алкогольних напоїв і тютюнових виробів від виробника, підприємств оптової торгівлі, за імпортом, інших джерел постачання та реалізації їх в оптову та роздрібну торгівлю, за договорами комісії, на експорт тощо. Ці дані використовуватимуться для моніторингу митних зборів. Нові форми звітності надаватимуться не в розрізі постачальників та споживачів, а загальною цифрою. В них не відображатиметься вартість закупленої та реалізованої продукції. Загальний обсяг звіту зменшено до 1 сторінки (на сьогодні він складає до 50 сторінок).

    Проект наказу ДПА України розроблено відповідно до частини третьої статті 16 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” з метою спрощення звітності та значного скорочення часу, який витрачатимуть підприємства оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами на її складання.

    Запровадження зазначеного регуляторного акта дозволить посилити державний контроль за обігом алкогольних напоїв та тютюнових виробів, сприятиме підвищенню відповідальності суб’єктів підприємництва всіх форм власності, які одержали ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами за результатами господарювання.

    Пропозиції та зауваження до проекту наказу ДПА України „Про зaтвердження форм звітів щодо надходження та реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів та інструкцій щодо їх заповнення” від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються на адресу розробника: поштову – 04655 МСП, м. Київ-53, Львівська пл., 8, ДПА України, Департамент з питань адміністрування акцизного зору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів ДПА України, електронну – vgoverdovskaya@sta.gov.ua.

    Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 й електронну – business-rada@kmu.gov.ua та на адресу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва: поштову – 01011, м. Київ, Арсенальна, 9/11 й електронну – press@dkrp.gov.ua.

    Термін, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції, становить 1 місяць з дати оприлюднення проекту наказу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.