• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарасюк зустрівся з Хав’єром Соланою

    Опубликовано: 2006-02-03 11:57:00

    1 лютого ц.р. у ході робочого візиту до Брюсселю Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк зустрівся з Генеральним секретарем Ради ЄС/Верховним представником ЄС з питань спільної зовнішньої і безпекової політики Хав’єром Соланою.

    У ході бесіди Х.Солана наголосив на важливому значені, яку в ЄС надають активізації співробітництва з Україною. Він висловив сподівання, що візит Трійки міністрів закордонних справ до Києва 3 березня 2006 року надасть новий поштовх двосторонньому співробітництву.

    Б.Тарасюк, у свою чергу, поінформував Х.Солану про зусилля Президента та Уряду України, спрямованні на забезпечення проведення вільних, чесних та демократичних парламентських виборів в Україні у березні ц.р. Співрозмовники погодилися з тим, що проведення виборів до Верховної Ради України у відповідності до європейських стандартів матиме вагомий позитивний вплив для визначення перспектив подальших відносин між Україною та ЄС.

    Під час бесіди сторони також обговорили питання розвитку внутрішньополітичної ситуації в Україні, результати співробітництва між Україною та ЄС у 2005 році та очікування на 2006 рік, включаючи реалізацію Плану дій Україна - ЄС.

    Х.Солана позитивно оцінив розвиток політичного діалогу між Україною та ЄС, а також співробітництва у сфері спільної зовнішньої та безпекової політики, зокрема практичне зближення позицій сторін по найбільш актуальних питаннях міжнародного життя та активне залучення України до проведення операцій ЄС із врегулювання криз.

    Сторони відзначили високий рівень співробітництва між Україною та ЄС щодо придністровського врегулювання та обговорили подальші заходи у цьому напрямі.

    У ході бесіди співрозмовники обмінялися думками щодо подальшого розвитку ситуації у регіоні. Б.Тарасюк поінформував Х.Солану про свій нещодавній візит до Сербії і Чорногорії та наголосив на необхідності активізації міжнародних зусиль з метою врегулювання усіх складних питань, зокрема визначення статусу Автономного краю Косово і Метохія у конструктивній та взаємоприйнятній атмосфері, з дотриманням прав та інтересів усіх залучених сторін.

    Б.Тарасюк запросив Х.Солану відвідати Україну найближчим часом. Запрошення було із вдячністю прийнято.

    Прес-служба МЗС

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.