• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко: Влада створить усі умови для розвитку українського села

    Опубликовано: 2006-02-06 09:14:00

    Президент України Віктор Ющенко наголошує, що українське село потребує комплексної програми підтримки і розвитку. У своєму щотижневому радіозверненні до українського народу Глава держави підкреслив, що держава вже здійснила ряд кроків, спрямованих на розвиток села. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Одним із головних заходів є, за словами Президента України, удосконалення фіскальної політики. «Ми зберігаємо сприятливий податковий клімат для аграріїв», – наголосив В. Ющенко. Крім того, продовжено термін справляння фіксованого податку та податку на додану вартість. «Я гарантую – поки село не стало на ноги, ми не будемо збільшувати податковий тягар», – запевнив Президент.

    Президент підкреслив, що кожен, хто йде працювати в сільську місцевість, «має знати, що це особлива економічна зона, де існують найменші в українській економіці податки», додавши, що «позитивний досвід» такої роботи вже є: «У 2000 році мій уряд успішно працював у такому режимі оподаткування».

    Віктор Ющенко також запевнив, що держава буде захищати вітчизняного сільського виробника. «Підтримка фермера – це основа політики кожної європейської держави. Цього року уряд виділив 2 мільярди гривень на дотації агропромислового комплексу України. Це немалі кошти, які здатні зробити зміни в селі відчутними», – наголосив він.

    За словами Президента, цього року видатки Державного бюджету на потреби села збільшено до рекордної суми – 8 мільярдів гривень, що є більше, ніж упродовж трьох останніх років, разом узятих.

    Особливої уваги, зазначив В. Ющенко, влада приділяє соціальним програмам на селі, а також сільській медицині. «Ми запроваджуємо масштабну програму сімейної медицини. Цього року уряд виділив 250 мільйонів гривень на потреби сільських лікарень. Це у 30 разів більше, ніж у 2004 році», – підкреслив він.

    Президент також наголосив на необхідності покращення умов життя в селі: «Вже з цього року відчутну підтримку отримають ті, хто хоче розширити власне господарство. Державне пільгове кредитування сільського будівництва зросте майже вдвічі і становитиме 55 мільйонів гривень».

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.