• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чорновіл: В заявах Ющенка є елементи державного заколоту

    Опубликовано: 2006-02-07 13:58:00

    Створення такої структури, як сумісне підприємство „Укргазенерго”, є допуск на зовнішній та внутрішній ринки України чужого оператора, що є порушенням принципів енергетичної безпеки нашої держави. Таку думку висловив в ефірі телеканалу „НТН” Тарас Чорновіл. Він зазначив: „Пояснити потребу створення цієї структури, в принципі, не можна нічим. Якщо ще «Росукренеорго» буде нам пояснювати, що це воля російської сторони, хоча в Росії теж багато хто розводить руками, і не може зрозуміти, як та воля там може народитися, то допуск оператора на внутрішній ринок, це дуже серйозний удар”.

    Тарас Чорновіл вважає, що підписання документів щодо створення „Укргазенерго” може привести в майбутньому до банкрутства багатьох підприємств. „Суб’єкти, які розраховуватимуться з цією структурою („Укргазенерго”) і далі з «Росукренерго» можуть поступово ставати боржниками. Це можна робити дуже продумано і абсолютно, як штучний процес.

    Тому не так важко довести і українську газотранзитну систему і цілий ряд підприємств, які працюють сьогодні в Україні і абсолютно енергозалежні, до стану банкрутства. І таким чином українська металургія і хімічна промисловість має шанс перейти в чужі руки. Мені здається, що та секретність, яка оточила підписання всіх тих подібних документів, вона може свідчити тільки про одне, що плани на перспективу розробляє не тільки друга сторона, на превеликий жаль, і дехто з українських чиновників”, – додав народний депутат.

    Стосовно голосування Верховної Ради за прийняття рішення щодо конституційних суддів, Тарас В’ячеславович відмітив: „Ми бачимо позицію президента, який фактично чітко заявляє: «Я буду ламати Конституційний суд через коліно». Він не говорить це дослівно. Але коли наперед говориться, які рішення має винести Конституційний суд, це є заявою про маніпулятивні технології щодо Конституційного суду”. Член фракції „Регіони України” сподівається, що Верховна Рада зможе разом визначитися, проголосувати за суддів, які йдуть від ВР. „Але до цього президент має прийти до парламенту і сказати, що він не буде пробувати здіймати конституційну реформу неконституційним шляхом”, – зазначив Тарас Чорновіл.

    Прес-служба Партії регіонів

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.