• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські верифікатори проводять інспекції території Італії

    Опубликовано: 2006-02-07 15:13:00

    Сьогодні, 7 лютого, одразу дві групи військових інспекторів України розпочали роботу на території Італійської Республіки.

    Зокрема, перша група українських інспекторів, яку очолює заступник начальника відділу Управління верифікації Генерального штабу ЗС України полковник Юрій Андрієнко на літаку спостереження Ан-30Б ескадрильї “Блакитна стежа” здійснять місію спостережного польоту над територією Італійської Республіки за Договором з Відкритого неба.

    Це остання у 2005-2006 інспекційному році перевірка об’єктів контролю на території держав-учасниць Договору з Відкритого неба, яку проводять українські інспектори. Традиційно новий інспекційний рік за цим міжнародним договором розпочинається 17 березня.

    Одночасно, друга група українських військових фахівців під керівництвом начальника Управління верифікації Генерального штабу ЗС України генерал-майора Ігоря Федотова відповідно до Віденського документу 1999 року проведе першу в цьому році інспекцію одного з районів на території Італії.

    Довідка. Договір з Відкритого неба передбачає застосування режиму “Відкритого неба” з метою розвитку відкритості та транспарентності, сприяння виконанню діючих, або наступних угод у галузі контролю над озброєннями, а також розширенню можливостей щодо запобігання криз та кризових ситуації. Крім того, у майбутньому передбачено розповсюдження режиму “Відкрите небо” на моніторинг та захист навколишнього середовища.

    Договір з Відкритого неба передбачає застосування режиму “Відкритого неба” з метою розвитку відкритості та транспарентності, сприяння виконанню діючих, або наступних угод у галузі контролю над озброєннями, а також розширенню можливостей щодо запобігання криз та кризових ситуації. Крім того, у майбутньому передбачено розповсюдження режиму “Відкрите небо” на моніторинг та захист навколишнього середовища.

    Договір було підписано у 1992 році в Хельсінкі (Фінляндія) 25 країнами, в тому числі і Україною. Він став першим міжнародним документом, який підписала Україна, маючи статус незалежної держави. Згодом до нього приєдналося ще 2 країни. Згідно з міжнародними правовими нормами, Договір набув чинності після його ратифікації парламентами всіх країн-членів. Останнім його ратифікувала Російська Федерація 20 травня 2001 року (Україна – 2 березня 2000 року).

    1 січня 2002, через 10 років з моменту підписання, Договір вступив в дію. За цей час було підготовлено відповідний персонал, літаки, екіпажі та спеціальне обладнання.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.