• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олійник проти Куйбіди

    Опубликовано: 2006-02-08 11:40:00

    Учора голова Львівської облдержадміністрації у відпустці Петро Олійник виклав свою позицію щодо міської конференції блоку «Наша Україна», на якій єдиним кандидатом від блоку на посаду міського голови Львова обрали висуванця Руху Василя Куйбіду.

    Щоправда, коментар пана Олійника був доволі дивним і коротким.

    «Я в стінах обласної державної адміністрації, тому не маю права коментувати ці політичні речі. Але запевняю вас, що свою позицію стосовно того, що було минулої суботи, я виклав у прес-релізі», - так голова ОДА, який пішов у відпустку, щоб уберегтися від використання адмінресурсу, прокоментував події довкола обрання єдиного кандидата на крісло мера.

    Отже, говорити у стінах ЛОДА про політику відтепер зась. Зате можна розповсюджувати прес-релізи політичного змісту від імені голови Львівської обласної організації партії НСНУ Петра Олійника. Як кажуть, від зміни доданків...

    У заяві П. Олійника як голови партії, зокрема, зазначено: «У середовищі ЛОО НСНУ, рейтинг якої на Львівщині становить більш ніж 40 відсотків, здивовані формою та процедурою голосування, за якою фактично поставлено під сумнів результати тривалих переговорів і погодження кандидатури на посаду міського голови на рівні політради як вищого політичного органу блоку «Наша Україна» на теренах області».

    Нагадаємо, в суботу делегати конференції міського блоку «Наша Україна» вирішили обрати єдиного кандидата таємним голосування. Зі 184 делегатів, які прибули на конференцію, за Куйбіду проголосували 103, а Садовий отримав лише 73 голоси. На це в «аполітичного» пана Олійника знайшлося власне пояснення. «Нагадаю, міській конференції передували не прості перемовини. Їхнім результатом стала підтримка кандидатури Андрія Садового трьома партіями-учасниками блоку «Наша Україна», - пише в заяві Петро Олійник, - НСНУ, Конгресом Українських Націоналістів і УРП «Собор». Отже, очевидним було те, що 104 делегати конференції, які представляли згадані політичні сили, підтримають рішення політради блоку та позицію свого керівництва. Здивування викликало те, що при офіційній підтримці кандидатури Василя Куйбіди лише одним учасником блоку - Народним Рухом України, - цей кандидат раптово набрав аналогічну кількість голосів».

    Обласні нашоукраїнці відразу почали «шукати блохи» у своїй структурі. Й наслідки не забарилися. «Проведений аналіз результатів таємного голосування вказує на непрозорість під час голосування за узгодженого кандидата на посаду міського голови та на підкилимний характер домовленостей окремих політичних сил», - ідеться у відозві Петра Олійника.

    Але на цьому заява голови ЛОО НСНУ не закінчується. Львівський губернатор каже, що Куйбіда є 17-м номером у списку до Верховної Ради від блоку «Наша Україна». З огляду на це та його минулі дві каденції, «Василь Куйбіда повинен реалізовувати себе в парламенті».

    При цьому Петро Олійник бере на себе «обов’язок забезпечити єдність блоку та прозорість у партнерських стосунках, не допустити інтриг і сепаратних домовленостей, зобов’язати до відповідальності за ухвалені рішення всіх учасників блоку». Щоб забезпечити все зазначене, пан Олійник «окремо звернувся до президії обласної організації НСНУ з проханням ще раз засвідчити своє рішення щодо кандидата на посаду міського голови Львова».

    "Львівська Газета"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.