• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Одеській облдержадміністрації відбулася важлива колегія

    Опубликовано: 2006-02-08 17:17:00

    Виконанню доручень та завдань, поставлених губернатором на останній колегії облдержадміністрації, присвячувалася нарада, що пройшла під головуванням Василя Цушка за участю його заступників, начальників управлінь ОДА, керівників територіальних підрозділів міністерств і відомств, районних органів виконавчої влади і місцевого самоуправління.

    Йшлося про відкриття та облаштування в Одесі і області дозвільних центрів, згідно з новим Законом України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”; погашення заборгованості із заробітної плати; ліквідацію боргів перед пенсійним фондом; проплату населенням, підприємствами, організаціями і установами послуг за подану електроенергію та газ.

    Що стосується проблем енергопостачання, то В. Цушко акцентував увагу присутніх на предметнішій роботі з населенням, оскільки саме на побутовому рівні багато електроенергії (до 30-40 відсотків) просто розкрадається з допомогою різноманітних “жучків”, відкруток та інших маніпуляцій з лічильниками. Інакше як пояснити той факт, що коли представники електромереж приїздять в населений пункт перевіряти роботу лічильників і стан проплати за спожиту електроенергію, його населення ніби вимирає. Ремівців у кращому разі зустрічають зачинені на замки двері, хвіртки та ворота. У кращому, бо на людей можуть ще й кинутися спущені з цепів пси.

    У цьому зв`язку губернатор навів приклад сусідньої Молдови, уряд котрої уклав угоду на обслуговування електромереж країни з іспанською фірмою. Представники останньої винесли всі контролюючі прилади   за межі житлових будинків у сільській місцевості, квартир у містах і встановили їх у спеціально відведених для цього, добре захищених місцях. В результаті, країна в цілому значно знизила споживання електроенергії, а проплата за неї населенням і підприємствами стабільно тримається на позначці 90-100 відсотків.

    Говорячи про цінову політику при закупівлі продуктів, зокрема для лікувальних, лікувально-оздоровчих закладів, дитячих будинків, шкіл-інтернатів, будинків престарілих тощо, учасники наради відзначали, що спритні постачальники пропонують, наприклад, помідори по 5 гривень за кілограм, коли їх ціна на ринках в цей час вдвічі нижча. Теж саме можна сказати про молочні продукти, м`ясо і вироби з нього, інші овочі та фрукти.

    Аби покласти цьому край, В. Цушко розпорядився проводити засідання районних тендерних комісій на постачання не лише продуктів харчування, але й інших видів продукції, технічного обладнання, машин і механізмів, медикаментів тощо, в облдержадміністрації за участю фахівців відповідних управлінь ОДА, територіальних підрозділів міністерств і відомств, з повним висвітленням у засобах масової інформації.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.