• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єхануров: Україна має визначити пріоритети

    Опубликовано: 2006-02-08 17:26:00

    Україна має визначити пріоритети у впровадженні заходів з енергозбереження. Про це сьогодні під час громадських слухань з питань ефективного використання енергетичних ресурсів заявив Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров. „Водночас, фінансувати всі заходи з енергозбереження неможливо. Треба встановити пріоритети”, - зазначив Глава Уряду. Прем’єр-міністр повідомив, що найближчим часом Уряд працюватиме над впровадженням серйозних проектів з енергозбереження.

    За словами Юрій Єханурова, ситуація із споживанням газу в Україні не є нормальною, оскільки на одиницю національного продукту ми сьогодні споживаємо газу більш як удвічі, порівняно з Польщею, і більш як у чотири рази порівняно із США. За даними, що навів керівник Уряду, за минулу добу Україна спожила 370 млн. кубометрів газу. На думку Прем’єр-міністра, на сьогоднішній день існує "монозалежність України" у питаннях газопостачання і забезпечення „свіжим” ядерним паливом.

    Юрій Єхануров вважає, що Україна може вирішити проблему забезпечення енергетичної незалежності завдяки розвитку атомної енергетики. „Україна має можливість підготуватися до створення власного ядерного палива в майбутньому, оскільки атомна енергетика не має альтернативи в енергозабезпеченні країни”, - заявив Прем'єр-міністр. "У нас могутня наука, тому ми маємо всі можливості для того, щоб зробити Україну більш готовою до створення власного ядерного палива в майбутньому ", - заявив український прем'єр.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.