• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Що з Алчевськом?

    Опубликовано: 2006-02-10 15:23:00

    В Алчевську в цілодобовому режимі тривають роботи з ремонту внутрішніх тепломереж будинків та їх поетапне підключення до мережі теплопостачання.

    Уже забезпечене теплопостачання 432 житлових будинків, 16 дошкільних закладів, 16 загальноосвітніх шкіл та 1 медичної установи. Готові до прийому теплоносія 82 житлових будинки.

    Таким чином, всього відновлені тепломережі 514 будинків (за планом - 536) та ведуться аварійно-відновні роботи на тепломережах 151 житлового будинку, 8 дошкільних закладів, 3 загальноосвітніх шкіл та 6 медичних установ. У зв’язку з низькою температурою повітря та незадовільним станом магістральної тепломережі (заводської котельні), яка знаходиться на глибині 0,6-0,8 метрів, виникло її перемерзання, що призводить до необхідності проведення робіт з розігріву тепломережі.

    Будинки, які підключені до тепломережі котельної „Східна” забезпечені теплопостачанням за винятком 3 будинків, роботи на яких будуть завершені протягом доби.

    Котельна “Заводська” спроектована та введена в експлуатацію у 1964 році. Вона розрахована на забезпечення теплом будинків, які збудовані в 60-80 роках. Проте, у зв’язку із розбудовою міста, до неї підключалися новозбудовані будинки, що призвело до її перевантаження у роботі. До того ж, магістральні тепломережі, прокладені між будинками, без лотків та на глибині до 1 метра. Загалом 50 % теплових мереж потребують повної заміни. Враховуючи фінансові можливості, щорічно повинно замінюватись 5,4 км тепломереж, але протягом останніх 15 років це не робилося.

    Тепломережі 134 житлових будинків вислужили встановлені терміни експлуатації та потребують повної заміни і здійснення капітального ремонту. Зазначені будинки не забезпечувалися теплом відповідно до встановлених норм.

    На ліквідації наслідків надзвичайної ситуації задіяні бригади зі спеціальним обладнанням від Укрзалізниці та всіх регіонів (всього 4576 фахівців і 127 одиниць спецтехніки). Підрозділами МНС та МО розгорнуті 12 пунктів обігріву, 10 автомобілів УМП-350 (універсальний моторний підігрівач - 350 ККал/год), 20 моторних підігрівачів МП-70 і 10 універсальних підігрівачів повітря УПВ-1, які забезпечують роботу котелень і аварійно-відновлювальних бригад з розігріву тепломереж.

    З Алчевська до оздоровчих закладів Криму, Закарпатської, Львівської та Донецької областей прибули 10497 дітей та супроводжуючих осіб.

    Орієнтовний термін відновлення тепломереж у будинках Алчевська –12 лютого. Проте існують проблеми з підготовкою необхідної кількості теплоносія для заповнення тепломереж будинків. У зв’язку із цим повне відновлення теплопостачання 665 будинків планується здійснити в термін до 15-го лютого.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.