• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єхануров під час свого візиту на Львівщину провів прес-конференцію

    Опубликовано: 2006-02-13 10:35:00

    Під час прес-конференції, відповідаючи на питання про наповнення запасів буферного газу у газосховищах України Прем’єр-міністр повідомив, що Український уряд не виділятиме гроші для поповнення запасів "буферного" газу, вилучених із підземних газосховищ у Львівській області, однак, Юрій Єхануров заявив, що уряд шукатиме інші шляхи формування необхідних для технологічних потреб обсягів "буферного" газу. "Я сьогодні тут заради того, щоб оцінити, які потрібні ресурси, щоб газотранспортна система України, включаючи підземні сховища, працювала гарантовано. Для цього на західному кордоні має бути до 30 млрд. кубометрів активного газу і необхідні обсяги "буферного" газу. Будемо питання вирішувати", - заявив Прем’єр.

    За словами Юрія Єханурова, нестача "буферного" газу виникла через те, що в 2003-2004 роках тодішнє керівництво НАК "Нафтогаз України" викачало 4,7 млрд кубометрів "буферного" газу зі сховищ і продало його на зовнішніх ринках.

    Коментуючи запитання про заборону приватизації Нікопольського Заводу Феросплавів, Юрій Єхануров відповів, що Президент України Віктор Ющенко скоріш за все накладе вето на прийнятий Верховною Радою закон про заборону приватизації Нікопольського заводу феросплавів. "Я не знаю, якою буде точка зору уряду стосовно НЗФ у передвиборчих умовах.

    Я передбачаю, що Президент накладе на закон вето, але потім ми будемо розбиратися, що далі робити. Там є проблеми із судами", - підкреслив Прем"єр. За словами Юрія Єханурова, він особисто виступатиме за приватизацію Нікопольського феросплавного заводу. Але, на його думку, уряд за дорученням Президента відпрацьовуватиме спільну думку щодо цього питання. "Я думаю, найближчим часом закон дійде до Президента, Президент направить уряду, а ми будемо готувати свою точку зору", - сказав Прем’єр-міністр.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.