• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ніколаєнко взяв участь у засіданні колегії управління освіти і науки

    Опубликовано: 2006-02-13 17:24:00

    Сьогодні міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко перебуває з офіційною поїздкою в Одеській області. У програмі поїздки – участь у засіданні колегії Головного управління освіти і науки Одеської облдержадміністрації по підведенню підсумків розвитку освіти регіону за минулий рік та конкретизації планів на 2006 рік.

    На колегії розглядався цілий комплекс питань щодо розвитку освіти Одещини, зокрема щодо охоплення дітей п’ятирічного віку дошкільною освітою. Як неодноразово підкреслював Станіслав Ніколаєнко, нині стоїть завдання охопити до 80 відсотків малечі п’ятирічного віку по всій Україні усіма формами дошкільної освіти.

    Водночас, державне фінансування дозволяє, наприклад, в Одеській області залучити до дошкілля лише 60 відсотків, але регіон, за словами начальника управління Дмитра Демченко, ставить планку не нижче 85. У сільській місцевості особливі надії пов’язують з комплексами школа-дошкільний навчальний заклад і дошкільний навчальний заклад – школа, які дозволяють зосередити і педагогічний потенціал, і матеріальну базу. Нині їх в області 94.

    В Одеській області також активно відновлюють роботу заклади позашкільної освіти, й цього року, планується, що в них будуть займатися до 50 відсотків школярів та дошкільнят регіону. У загальносередній освіті увага прикута до переходу старшої школи на профільне навчання. Головним завданням у профтехосвіті області є збереження й оновлення матеріально-технічної бази закладів.

    У вищій школі - розробка саме регіональної стратегії її оновлення, зокрема щодо її ступеневості. На колегії також обговорювалися й управлінські рішення, наприклад, пов’язані із зовнішнім тестуванням. Область не перший рік бере участь в експерименті щодо його впровадження й має гарний досвід. Однак, виникла проблема - вже зараз створюються черги з випускників загальноосвітніх шкіл, які хотіли б пройти зовнішнє тестування.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.