• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Чернігівській облдержадміністрації відбулася нарада

    Опубликовано: 2006-02-14 14:13:00

    14 лютого під головуванням заступника голови Чернігівської облдержадміністрації з питань агропромислового розвитку Анатолія Іванька відбулася нарада щодо ситуації, що склалася на ринку цукру в області. У нараді взяли участь начальник управління харчової та переробної промисловості облдержадміністрації Г.Панченко, генеральний директор галузевої господарської асоціації „Чернігівцукор” Микола Шкурко, керівники окремих обласних управлінь та цукрових заводів області.

    За словами начальника управління харчової та переробної промисловості облдержадміністрації Г.Панченка, цукрові заводи області у 2005 році спрацювали на хорошому технічному і технологічному рівні: заготовлено 675,9 тис. тонн цукрових буряків та вироблено 86,9 тис. тонн цукру, що перевищує показники 2004 року відповідно на 24% і 20%.

    Серед причин, які вплинули на зростання ціни на цукор, він підкреслив, зокрема, той фактор, що в сезон виробництва була масова реалізація цукру для погашення кредитів та забезпечення виробництва за цінами, збитковими для підприємств. Так, в області на 1 лютого реалізовано 49,9 тис. тонн цукру, що становить 61,5%; із нього реалізовано за кошти 25,8 тис. тонн, передано товаровиробнику по розрахунках за давальницькою схемою 23,7, в тому числі 5,7 тис. тонн фізичним особам за здані цукрові буряки. Тому в подальшому цукор буде реалізовуватися по ціні, яка компенсує збитки.

    Така ситуація нестабільності відпускних цін не задовольняє ні цукрові заводи, ні товаровиробників, ані населення, незважаючи на достатню кількість цукру як в державі, так і в області.

    За результатами наради прийнято відповідні рішення, зокрема щодо забезпечення установ соціальної сфери області цукром по дешевшій ціні шляхом реалізації безпосередньо з цукрових заводів.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.