• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підсумки засідання Підкомісії Україна – РФ

    Опубликовано: 2006-02-15 15:27:00

    Одним із основних результатів засідання Підкомісії Україна – РФ щодо тимчасового базування російського Чорноморського Флоту в Україні, яке проходило 14 лютого 2006 року в Києві, є те, що обидві сторони продемонстрували націленість на досягнення результатів, вважає К. Тимошенко. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Метою засідання, яке проходило в розширеному форматі, було, за словами К. Тимошенка, «визначення перспектив взаємовигідних відносин України та Росії», а також вироблення конкретних пропозицій для засідання комісії під головуванням уже безпосередньо президентів обох країн.

    Під час засідання Підкомісії обговорювалося наступне коло питань:

    проведення інвентаризації об’єктів, нерухомості та земельних ділянок, переданих в оренду Російській Федерації для потреб ЧФ РФ відповідно до положень базових угод щодо перебування ЧФ РФ на території України;

    навігаційне-гідрографічне забезпечення безпеки мореплавства в Чорному та Азовському морях;

    стан виконання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації з питань забезпечення екологічної безпеки та екологічного контролю в місцях базування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України;

    організація діяльності військових формувань ЧФ РФ на території України у разі виникнення кризових ситуацій;

    формат надання російською стороною інформації про загальну чисельність особового складу та основні озброєння ЧФ РФ;

    врегулювання спірних майнових питань, пов’язаних із поділом ЧФ колишнього СРСР;

    функціонування на території України російських правоохоронних органів, військових гарнізонів та гарнізонної служби та переміщення військових формувань поза межами тимчасової дислокації військових формувань ЧФ РФ.

    Як зазначив К.Тимошенко, «це було таке засідання, де обидві сторони підійшли глобально до розгляду тих питань, тих проблем, які накопичилися».

    Для виконання прийнятих на засіданні рішень сформовано шість робочих груп (зокрема, й групу з інвентаризації), метою діяльності яких є пошук і розробка шляхів вирішення наявних проблемних питань, пов’язаних із перебуванням ЧФ РФ у Криму.

    Наступне засідання Підкомісії, згідно з домовленістю, буде проведено на початку квітня 2006 року в Москві. Що ж стосується засідання Комісії Ющенко – Путін, то воно, на думку К. Тимошенка, відбудеться, коли пропозиції відносно вирішення питань розвитку двостороннього співробітництва буде опрацьовано та узагальнено (орієнтовно в березні 2006 року).

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.