• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сахань хоче подолати бідність

    Опубликовано: 2006-02-15 16:19:00

    Міністр праці та соціальної політики Іван Сахань повідомив, що з метою виконання стратегічних напрямів подолання бідності Кабінет Міністрів України 8 лютого 2006 р. ухвалив Постанову, якою затвердив План заходів щодо реалізації в 2006 році Стратегії подолання бідності.

    Передусім передбачається забезпечити подальше підвищення державних соціальних гарантій до прожиткового мінімуму, упорядкувати умови оплати праці працівників бюджетної сфери, працевлаштувати через державну службу зайнятості на вільні та новостворювані робочі місця не менш як 1060,0 тис. незайнятих та безробітних громадян, забезпечити підвищення пенсій, здійснити заходи щодо соціальної підтримки сімей з дітьми та дітей, позбавлених батьківського піклування тощо.

    Міністр праці вважає, що реалізація в 2006 році цих заходів дозволить поліпшити ситуацію з бідністю в країні. Адже, дане питання є комплексним і розглядати його потрібно виходячи із реальних доходів населення.

    „Водночас із ростом реальних доходів населення, — підкреслив Іван Сахань, — росте і рівень бідності, оскільки одним із способів його визначення є затрати населення. Сім’я, яка має затрати нижче, ніж в середньому 75% родин в Україні, вважається бідною. Наприклад, три роки тому рівень бідності складав 170 гривень, сьогодні ж він близько 340 гривень”. Найбільш вразливими верствами населення, за його словами, є багатодітні сім’ї.

    Одним із ефективних методів боротьби подолання бідності, на думку міністра, має стати також впровадження відповідної соціальної реклами. „Ми плануємо через засоби реклами пояснювати населенню наслідки отримання зарплатні у „конвертах”, про створення якісних робочих місць, пенсійну реформу тощо” — зазначив Іван Сахань.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.