• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єхануров провів засідання Уряду

    Опубликовано: 2006-02-15 16:22:00

    Відкриваючи засідання Кабінету Міністрів Глава Уряду Юрій Єхануров повідомив, що під час його візиту до Москви, який заплановано на наступний тиждень, мають бути підписані щонайменше п'ять додатків до міжурядової угоди щодо постачання та транзиту газу між Україною та Росією на 2003-2013 роки.

    Юрій Єхануров закликав урядовців перейматися газовими питання не лише зараз, а й навесні та влітку, щоб у цьому році вчасно підписати щорічний міжурядовий протокол на 2006-2007 рік. "До 1 липня треба підписати всі необхідні урядові документи. Якби вони були підписані минулого року до 1 липня, було б трошки легше працювати взимку", - зазначив керівник Уряду.

    Під час засідання Уряду була заслухана інформація Міністерства закордонних справ щодо ходу українсько-російських переговорів з питань функціонування російського Чорноморського флоту на території України. Зокрема, як повідомив перший заступник міністра закордонних справ Володимир Огризко, Україна пропонує Росії укладати окремі угоди на кожну земельну ділянку, що орендує Чорноморський Флот Російської Федерації. "За підсумками ми маємо на меті укласти окремі договори оренди на кожну земельну ділянку і на кожний об'єкт. На превеликий жаль, ця позиція української сторони поки що не знаходить відповідного позитивного схвалення з боку росіян, але ми будемо вести належні переговори", - заявив він.

    За словами Володимира Огризка, сторони підтвердили, що в контексті переведення відносин України і Росії на ринкові засади ті ж самі принципи мають стосуватися і оплати за тимчасове перебування Чорноморського флоту. "Досягнуто домовленості про те, що протягом найближчих двох тижнів буде утворена робоча група, що опрацює методологію своєї роботи і проведення інвентаризації", - зазначив перший заступник міністра закордонних справ України.

    В питаннях засобів навігації позиція України є жорсткою та однозначною, - наголосив Володимир Огризко. "Ми чітко сформулювали свою позицію, яка полягає в тому, що всі об'єкти навігації є власністю України. Це передбачає наше національне законодавство і, власне, не підлягає переговорам", - заявив він. Розглядається можливість укладання окремих угод, в яких буде визначено право спільного користування окремими об'єктами навігаційно-гідрографічного забезпечення.

    Як повідомив перший заступник керівника зовнішньополітичного відомства, під час переговорів також йшлося про екологічні та правові аспекти проблеми. Українська сторона наголосила на необхідності виведення з території України всіх судових, прокурорських органів Російської Федерації, а також військових патрулів, бо їх перебування на українській території є порушенням Конституції України. "Ми домовилися про те, що ці питання будуть урегульовані протягом найближчих місяців", - заявив Володимир Огризко. За його словами, комісія засідатиме не менше одного разу на три місяці, а наступна зустріч відбудеться в середині квітня.

    В ході засідання урядовці також розглянули підсумки економічного розвитку за січень 2006 року. Зокрема міністр економіки Арсеній Яценюк підкреслив, що інфляція за січень 2006 року в 1,2% є однією з найнижчих за останні п'ять років, і те, що ВВП в січні зріс і становить 0,9%, говорить про помірно стабільний розвиток української економіки.

    Під час засідання Уряд розглянув проект Закону України "Про Кабінет Міністрів України". Юрій Єхануров доручив членам Уряду уважно ознайомитися із законопроектом, і внести свої пропозиції до нього. Міністерство юстиції має узагальнити ці пропозиції й винести погоджений законопроект на одне з найближчих засідань Уряду.

    Прем’єр-міністр також повідомив, що наступне засідання Уряду, присвячене питанням енергетичної безпеки та енергозбереження, буде проведено у відкритому режимі.

     ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.