• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українці в Італії будуть мати своє телебачення та зможуть легалізуватися

    Опубликовано: 2006-02-15 16:28:00

    9-12 лютого народний депутат, керівник Депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв´язків з Італійською Республікою Ігор Осташ перебував у провінції Неаполь регіону Кампанья цієї країни з метою ознайомлення зі станом справ у сфері захисту прав та інтересів українців, які мешкають в Італії, а також розвитку двосторонніх регіональних взаємин.

    І.Осташ зустрівся з губернатором провінції Неаполь доктором Рікардо Ді Пальма, заступником губернатора регіону Кампанья з питань соціальної політики, імміграції та еміграції доктором Розою Д´амеліо, головою Ради депутатів регіону Кампанья Сандрою Люнарто, іншими представниками місцевої влади. В ході зустрічей обговорювався широкий комплекс питань двостороннього співробітництва, насамперед проблема захисту прав наших співвітчизників в Італії. Як приклад успішної співпраці можна навести рішення керівництва регіону Неаполь про направлення фінансової допомоги у розмірі 22 тисяч євро Київському інтернату для дітей з вадами слуху № 6.

    Також народний депутат обговорив з керівництвом восьмого телевізійного каналу можливість створення спеціальної телепрограми для українців. З цього питання було направлене відповідне звернення до Президента Палати депутатів італійського парламенту П´єра Фернандо Казіні. Крім того Ігор Осташ ініціював створення у співпраці з різними міжнародними жіночими організаціями (Ла Страда, Вінрок Інтернешнл) спеціальної прямої лінії довіри для українських мігрантів, відвідав нещодавно зорганізовану українську недільну школу в Неаполі та передав книжки до її бібліотеки.

    Слід зазначити, що сьогодні в Італії офіційно зареєстровано 320 тисяч українців, з них близько 100 тисяч в регіоні Кампанья. За неофіційними ж даними, зараз в цій країні мешкає понад 700 тисяч наших співвітчизників. Разом з тим для проведення березневих парламентських виборів в Італії планується створити лише 2 виборчі дільниці у Римі та Мілані, що автоматично означає можливість проголосувати лише для не більше ніж 5 тисяч чоловік.

    Також відбулася зустріч депутата Осташа з головою неапольської асоціації людей з особливими потребами Джованні Бембо, під час якої обговорювалася можливість створення спільного підприємства з виробництва інвалідних візків.

    Ще одним заходом, проведеним в ході візиту, стала презентація книги видавництва "Дуліби" "Битий шлях або Україна, якою ми її любимо". Презентація зібрала практично усю місцеву еліту: дипломатичний корпус, політиків, науковців, представників української громади.

    Керівник парламентської групи дружби з Італійською Республікою Ігор Осташ відзначив готовність влади цієї країни активно допомагати у українцям в Італії. Так, планується створення спеціальних навчальних центрів, які за рахунок бюджету цієї європейської країни готуватимуть працівників соціальних служб. Пройшовши курс підготовки в такому центрі, українці будуть отримувати відповідні дипломи та зможуть легально працювати, користуючись усіма перевагами дипломованого працівника соціальної сфери. Також з дня на день очікується прийняття урядового акту, який дозволить легалізуватися мігрантам, які перебувають на території Італії.

    Прес-служба ВРУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.