• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ніколаєнко: Навчальні заклади мають бути поза політикою

    Опубликовано: 2006-02-15 16:43:00

    Міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко звернувся до  ректорів, директорів вищих навчальних закладів та голів регіональних рад керівників ВНЗ із листом щодо недопустимості втручання у навчально-виховний процес будь-яких політичних сил

    Останнім часом  до МОН надходять чисельні звернення студентства та громадськості, в яких повідомляються  факти проведення під час занять зустрічей з представниками політичних сил та примусового залучення працівників вищої школи й молоді до вступу  в члени тої чи іншої партії. Ці випадки є грубим порушенням  Законів України, якими визначено незалежність навчально-виховного процесу  від  політики, та конституційних прав громадян щодо  добровільного членства у політичних партіях чи громадських організаціях. Подібні дії зацікавлених в цьому сторін суперечать й Указу Президента України “Про забезпечення проведення демократичних, чесних і прозорих виборів 2006 року”.

    Тому міністерство зобов’язує керівників  навчальних закладів вжити вичерпних заходів щодо недопущення вказаних порушень. “У разі виявлення таких фактів до керівників навчальних закладів відповідно до чинного законодавства будуть вжиті заходи адміністративного та дисциплінарного реагування, аж до розриву контракту з ними”, - говориться у листі міністра освіти і науки.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.