• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко позитивно оцінює початок роботи підкомісії з ЧФ РФ

    Опубликовано: 2006-02-16 09:07:00

    Президент України Віктор Ющенко позитивно оцінює початок роботи підкомісії з питань тимчасового перебування російського Чорноморського флоту на території України. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції у Дніпропетровську. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Найважливішим проміжним результатом першого засідання підкомісії, яке відбулося в Києві 14 лютого, на думку В. Ющенка, є досягнута домовленість про створення двосторонньої комісії з інвентаризації земельних ділянок та нерухомості, які ЧФ орендує в Криму.

    Президент водночас визнав, що йдеться про «непрості політичні переговори», зважаючи на те, що українська сторона протягом багатьох років не порушувала цю тему.

    В. Ющенко підкреслив, що ключовий момент діяльності підкомісії Україна бачить не в ревізії угоди про тимчасове перебування російського флоту в Криму, а в приведенні «у відповідність до угоди реального стану речей». Йдеться зокрема про такі теми, як делімітація території, радіочастоти, об’єкти навігації та нерухомості. За словами Президента, вирішення також потребує блок питань безпеки та процедури обміну інформацією.

    «Нам треба знайти механізми виконання угоди», – сказав В. Ющенко, зазначивши, що, на переконання української сторони, більша їх частина не була виписана, а відтак сьогодні існує багато взаємних «непорозумінь чи докорів».

    Президент висловив впевненість, що процес переговорів поставить крапку в питаннях, які потребували вирішення ще на момент підписання угоди у 1997 році.

    «Я оптимістично дивлюся на ці речі», – сказав В. Ющенко, додавши, що переговорний процес, безумовно, має носити прозорий та публічний характер.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.