• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко привітав запуск української ракети - носія в рамках програми «Морський старт»

    Опубликовано: 2006-02-16 14:24:00

    Президент Віктор Ющенко привітав успішний запуск ракети-носія «Зеніт-3SL», спроектованої Державним КБ «Південне», який відбувся сьогодні вночі з плавучої платформи в Тихому океані. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    Глава держави переконаний, що участь України у міжнародних космічних проектах такого рівня свідчить про високу конкурентоспроможність космічної галузі та світове визнання успіху українських фахівців.

    Старт ракети, яка має вивести на орбіту супутник зв’язку EchoStar X, відбувся сьогодні о 1:35 за київським часом. Перший і другий ступені ракети розробило і виготовило ДП ВО «Південний машинобудівний завод». Третій ступінь виготовила російська ракетно-космічна корпорація «Енергія». Фахівці цих підприємств разом із працівниками Державного конструкторського бюро «Південне» здійснили підготовку та запуск ракети.

    Супутник EchoStar X вагою 433 кг розрахований мінімум на 15 років роботи на орбіті. Його буде використано для надання широкого спектра телекомунікаційних послуг – від послуг безпосереднього мовлення та зв’язку, якими скористаються стаціонарні користувачі, до послуг мобільного супутникового зв’язку. За допомогою апарату безпосереднє мовлення вестиметься на континентальну частину США, Аляску та Гаваї.

    Запуск відбувся з плавучої платформи «Одіссей», розташованої на екваторі в районі острова Різдва, що поблизу Австралії.

    Послуги із запуску космічних апаратів за програмою «Морський старт» (Sea Launch) здійснює однойменна міжнародна компанія, головний офіс якої розташований у США. Компанією спільно володіють корпорація Boeing (США), РКК «Енергія» (Росія), ДКБ «Південне» та ДП ВО «Південний машинобудівний завод» (Україна), компанія Kvaerner ASA (Норвегія).

    Сьогоднішній запуск став дев’ятнадцятим у рамках програми «Морський старт».

    У середу, 15 лютого, за кілька годин до старту ракети Президент Віктор Ющенко відвідав у Дніпропетровську «Південний машинобудівний завод», де ознайомився зі зразками космічних апаратів та ракетоносіїв, які виготовляє підприємство. В.Ющенко наголосив, що міжнародні космічні проекти такого рівня як запуск супутника EchoStar X потребують особливої підтримки держави та особистої уваги Президента.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.