• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Цушко: Наша область має бути серед кращих в Україні

    Опубликовано: 2006-02-16 15:23:00

    Підготовці до наступних виборів присвячувалася обласна нарада за участю керівників Одеської облдержадміністрації, облради, районних держадміністрацій та органів місцевого самоуправління, територіальних виборчих комісій, члена ЦВК - куратора Одещини.

    Відкриваючи зібрання, голова облдержадміністрації Василь Цушко, зокрема, сказав: “Ми, всі, хто присутні у цій залі, маємо об`єднати свої зусилля і спрямувати їх на проведення справді демократичних, чесних і прозорих виборів. Одещина в цьому плані має бути серед кращих в Україні”.

    Голова облдержадміністрації ще раз попередив про недопустимість використання у передвиборчих перегонах адміністративних важелів, втягувати у політичну боротьбу школярів, студентів вищих та середніх спеціальних навчальних закладів.

    “Я не шукав винних у фальсифікації результатів президентських виборів, бо переконався – багатьох керівників змушували це робити, тиснули потужним адміністративним пресом. Потім ті, хто чинив тиск, цих же людей і „здавали”, - вів далі губернатор. – Зараз ніхто ні на кого не повинен впливати і примушувати робити те, що суперечить діючому виборчому законодавству. Тож не варто проявляти непотрібну ініціативу, тим самим вдягаючи зашморг на власну голову. Хочете агітувати – ідіть у відпустки і агітуйте”, – завершив свій виступ Василь Цушко.

    На організаційних аспектах передвиборчої роботи зосередив увагу учасників наради член Центровибочкому, куратор Одеської області Валерій Шелудько. Він, зокрема, відзначив, що 122 виборчих дільниці будуть розміщені на судах закордонного плавання, і там слід створити всі умови, аби люди могли вчасно проголосувати.

    Крім того, він підкреслив, що до 18-го лютого мають бути створені усі дільничі виборчі комісії. Їх слід забезпечити нормальними приміщеннями, оргтехнікою, засобами зв`язку, транспортом, скриньками для голосування тощо. Повільніше, ніж того хотілося б, складаються кошториси окружних виборчих комісій (з 10-ти склали лише 4). В.Шелудько повідомив також, що ЦВК має в інтернеті свій сайт, на якому можна знайти роз`яснення, котрі стосуються нормативно-правових та організаційних моментів ведення передвиборчої кампанії і самої процедури голосування та підрахунку голосів.

    Начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації Ольга Бесарабова детально поінформувала про матеріальне забезпечення діяльності виборчих дільниць, а начальник УМВС в Одеській області Михайло Вершняк – про виготовлення печаток для комісій та забезпечення охорони громадського порядку на виборчих дільницях.

    Учасники наради, яка пройшла під керівництвом голови облради Федора Влада, констатували, що захід був корисним і допоміг розв`язати низку проблемних питань.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.