• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Саварин відвідав Миколаївську область

    Опубликовано: 2006-02-16 16:25:00

    15 лютого голова Держпромгірнагляду Михайло Саварин перебував з робочою поїздкою в Миколаївській області. Під час візиту керівник взяв участь у роботі розширеної наради територіального управління, на якому підбивалися підсумки за минулий рік та обговорювалися основні перспективи на майбутнє.

    У своєму виступі керівник відзначив: хоча минулий рік був нелегким для системи державного нагляду за охороною праці, вона, проте, продовжувала працювати. Рівень загального травматизму на виробництві знизився на 8%, а смертельного – на 6,3%.

    Але все ж таки залишився високим травматизм у галузях АПК, машинобудування, будівництва та інших. Це свідчить про те, що інспекторам необхідно докладати більше зусиль у роботі, для зведення до мінімуму травматизму та порушень безпеки на виробництві. Конкретні пропозиції щодо поліпшення результативності й ефективності наглядової діяльності повинні дати саме інспектори, котрі безпосередньо працюють на місцях і знають усі недоліки і прогалини в законодавстві про охорону праці.

    Увагу потрібно звертати, перш за все, на об'єкти підвищеної небезпеки, на підприємства з високим рівнем травматизму з несприятливими умовами праці. Найчастіше під час перевірок, у гонитві за кількістю штрафів і призупинок, залишаються поза увагою важливі порушення. Так не має бути.

    “Потрібно не забувати, - відзначив Михайло Саварин, - що 2006-й – це рік змін як у нашій роботі, так і в нормативно-правовій базі з охорони праці. І наше нинішнє завдання – відходити від стереотипів і працювати по-новому, задля поліпшення стану безпеки й охорони праці на виробництвах України”.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.