• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко доручив місцевим держадміністраціям проводити моніторинг виконання указу про чесні вибори

    Опубликовано: 2006-02-17 15:35:00

    Президент доручив місцевим державним адміністраціям проводити моніторинг виконання указу про чесні вибори. Проведення чесних і демократичних виборів залишається безперечним пріоритетом діяльності Президента України. Про це сьогодні на брифінгу заявив Іван Васюник, перший заступник Глави Секретаріату Президента. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    За його словами, Президент доручив місцевим державним адміністраціям проводити постійний моніторинг стану виконання указу про чесні вибори. «З цього тижня налагоджуємо постійний моніторинг із залученням громадських організацій, Комітету виборців України, Центральної виборчої комісії щодо виконання указу Президента, який даватиме можливість Президентові приймати оперативні рішення, насамперед щодо керівників органів державної влади», – сказав І. Васюник.

    Конкретна форма такого моніторингу буде визначена під час наради-семінару з представниками ЦВК та заступниками голів ОДА, яка проходить сьогодні в Секретаріаті Президента. На ній, за словами І. Васюника, йтиметься про належне виконання органами виконавчої влади всіх рівнів своїх функцій.

    Також В. Ющенко дав згоду на створення громадської ради з питань контролю за чесними виборами, до якої увійдуть «авторитетні в суспільстві люди». Раду буде сформовано за кілька днів, зазначив І. Васюник.

    За його словами, «через механізм громадської ради і моніторингу буде оприлюднюватися інформація про можливе застосування адмінресурсу». На основі такої інформації Президент у межах своєї компетенції прийматиме відповідні рішення, у тому числі кадрові.

    Як наголосила Ірина Геращенко, прес-секретар Президента, Глава держави щотижня проводить телефонні розмови з керівниками ОДА, які інформують його про хід виконання указу про чесні вибори. Під час цього діалогу Президент, окрім офіційної інформації, користується також даними моніторингів, які надають незалежні громадські організації, зазначила прес-секретар.

    Наступного тижня Глава держави планує звернутися до Українського народу з радіозверненням на тему чесних виборів, а в березні присвятити цьому питанню телезвернення.

    Говорячи про важливість майбутніх парламентських виборів, І. Васюник наголосив: «Нині є всі підстави говорити, що Україна через проведення чесних і демократичних виборів має зробити ще один історичний крок до становлення в нашій державі демократичного суспільства і панування принципу верховенства права».

    23 січня 2006 р. Президент підписав Указ «Про забезпечення проведення демократичних, чесних і прозорих виборів 2006 року».

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.