• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заява для преси про результати погрому редакції газети “Наша віра”

    Опубликовано: 2006-02-17 15:44:00

    Заява для преси культурологічного центру і Храму св.Димитрія Солунського “Предстоятелем УАПЦ” В.Кудряковим (Мефодієм)

    Рік тому, 04.02.2005 р., в день затвердження парламентом нового уряду України, ватага до 30 чоловік в цивільному на чолі з В.Кудряковим  вдерлася до приміщення редакції всеукраїнської газети “Наша віра” і Храму на Трьохсвятительській, 8-А і, застосувавши силу, брутально виштовхнула на сніг зі свого офісу головного редактора Є.Сверстюка і відповідального секретаря газети В.Шевченка, настоятеля Храму о.Валерія (Копійку), а також працівників книгарні та виставкового культурного центру, розташованих у цьому приміщенні.

    Напад був зненацька і людям незрозумілий. В.Кудряков, який  4 лютого очолив ватагу, раніше ніяких претензій не висловлював, а готував удар у спину. Передусім удар Церкві, яку “митрополит” з кримінальним минулим ніби очолював, руйнуючи її зсередини – у співпраці з владою і “свяченими” ним псевдомасонами.

    Підштовхуваний розбійниками ззаду, я відкинув шапку, яку насунули мені на очі, і запитав: “Пане Мефодію, то Ваші розбійники?” Митрополит відповів: “А то Вам за публікації у Вашій газеті”. Усіх виштовхнули на сніг, не давши викликати міліцію, а на дверях повісили дві таблички: “Стоп” і “Ремонт”.

    Вже минув рік, а там двері зачинені і – “Ремонт”.

    Церква закрита і пограбована.

    Книгарня пограбована і – зникла.

    Редакція газети розгромлена і закрита.

    Центр візантиністики закрито.

    Виставка ікон пограбована, а рішення суду про повернення їх власникові не виконується.

    Суд не розглядав подання про припинення орендного договору на приміщення на Трьохсвятительскій, 8-А. Але орендний договір уже 2005 року закінчився, і, звичайно, ніхто не продовжить оренди підозрілій особі, що захопила приміщення.

    Це приміщення вже рік не використовується за призначенням.

    Сам Мефодій є авторитетним тільки серед кола своїх прибічників і погромників – його не визнають ні єпископи, ні священики УАПЦ – чи то у Львові, чи у Харкові, чи у Івано-Франківську. Міністр внутрішніх справ України Ю.Луценко у виступі по телебаченню повідомив, що за В.Кудряковим тягнеться три кримінальні справи.

    На сьогодні майно редакції “Наша віра”, описане судовими виконавцями, уже викинуте на вулицю і вкрите снігом. Двері приміщення на замку.

    Кого захищає закон і влада? Це не внутріцерковний конфлікт, коли ряса прикриває кримінал! Це виклик суспільству і державі. Що скажуть у світі про країну, де серед білого дня “клірик” громить редакцію культурологічної газети, а всі мовчать?

    "Громадянська позиція"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.