• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США опять осудили Украину за депортацию узбеков

    Опубликовано: 2006-03-01 10:49:00

    Державний департамент США засудив Україну за примусову депортацію десяти узбеків, які внесли прохання про надання їм притулку в Україні. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США..

    В документі підкреслюється, що цих осіб, за всіма ознаками, депортовано без передбаченого українським законодавством ретельного перегляду поданих ними заявок, як також без надання їм можливості оскаржити винесені в їх справах рішення.

    Промовляючи у Вашингтоні на брифінгу у вівторок заступник речника держдепартаменту США Адам Ерелі наголосив, що такий крок було здійснено з порушенням чинного українського законодавства.

    Українські власті, додав Ерелі, також проігнорували прохання верховного комісару ООН з питань біженців не вдаватися до примусової репатріації жодного з шукачів притулку допоки вони не пройдуть необхідних процедур щодо отримання статусу біженців.

    Заступник речника держдепартаменту нагадав, що Україна, так само як і Сполучені Штати, є підписантом міжнародного протоколу від 1967 року щодо статусу біженців.

    Нагадаємо, десять узбецьких шукачів притулку були вислані до Узбекистану 14 лютого. Узбецькі власті звинувачують їх у причетності до кривавих подій у місті Андіжані в травні минулого року.

    "proUA.com"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.