США опять осудили Украину за депортацию узбеков

01 мар, 10:49

Державний департамент США засудив Україну за примусову депортацію десяти узбеків, які внесли прохання про надання їм притулку в Україні. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США..

В документі підкреслюється, що цих осіб, за всіма ознаками, депортовано без передбаченого українським законодавством ретельного перегляду поданих ними заявок, як також без надання їм можливості оскаржити винесені в їх справах рішення.

Промовляючи у Вашингтоні на брифінгу у вівторок заступник речника держдепартаменту США Адам Ерелі наголосив, що такий крок було здійснено з порушенням чинного українського законодавства.

Українські власті, додав Ерелі, також проігнорували прохання верховного комісару ООН з питань біженців не вдаватися до примусової репатріації жодного з шукачів притулку допоки вони не пройдуть необхідних процедур щодо отримання статусу біженців.

Заступник речника держдепартаменту нагадав, що Україна, так само як і Сполучені Штати, є підписантом міжнародного протоколу від 1967 року щодо статусу біженців.

Нагадаємо, десять узбецьких шукачів притулку були вислані до Узбекистану 14 лютого. Узбецькі власті звинувачують їх у причетності до кривавих подій у місті Андіжані в травні минулого року.

"proUA.com"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/98823.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua