• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС і Україна започатковують механізм співробітництва органів державної влади - твіннінг

    Опубликовано: 2006-03-02 15:26:00

    Україна стала першою серед країн колишнього Радянського Союзу, для якої став доступним основний механізм трансформації і адаптації до вимог ЄС систем державного управління країн-кандидатів – твіннінг (Twinning).

    З одного боку це є важливим політичним сигналом з боку Європейського Союзу, який свідчить про готовність його членів на адміністративному рівні тісно співпрацювати з органами державної влади України. А з іншого боку така можливість є серйозним викликом, і навіть іспитом для України, наскільки вона зуміє опанувати, крім політичної риторики, ще й мову адміністративного і технологічного діалогу з Європейським Союзом.

    2 і 3 березня 2006 року ЄС і Україна проведенням дводенного семінару започатковують механізм твіннінгу в Україні. Твіннінг є одним з найважливіших інструментів інституційного розвитку в рамках Програми Європейської політики сусідства, що може використовуватись для наближення законодавства України до зводу законів Європейського Союзу – acquis communitaire, зокрема, в рамках виконання Плану дій Україна – ЄС. Україна є першою з країн Тасіс (Technical Assistance to the Commonwealth of Independent States – Технічна Допомога Співдружності Незалежних Держав), де розпочинається використання інструменту твіннінг.

    Семінар відкриють Голова Представництва Європейської Комісії в Україні, Надзвичайний і Повноважний Посол п. Ієн Боуг, Міністр економіки України п. Арсеній Яценюк, Заступник міністра закордонних справ України п. Антон Бутейко, Начальник Головного управління державної служби України п. Тимофій Мотренко і Керівник Відділу Твіннінг Офісу співробітництва „Євродопомога”, Європейської Комісії п. Марко Маццокі-Алеманні.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.