• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олександр Домбровський: У нас немає альтернативи

    Опубликовано: 2006-03-02 16:31:00

    Послухали, що казали в Кабміні. Конкретно на Вінниччині рекордні показники?

    Я хочу згадати, що в 2005 році дуже порядна динаміка соціальних економічних параметрів. І це на фоні проблем, які накопичувались не один рік. І не п’ять років. Інфляція була на рівні 10%, як в цілому на Україні, але зате ми мали прирости промислового виробництва більше 13% і приріст сільськогосподарського виробництва, плюс залучення інвестицій, створення нових робочих місць.

    Якщо взяти програму президента України по створення 1 мільйона робочих місць, і ті доручення, що він давав, то Вінницька область зайняла перше місце в Україні.

    Стосовно газу, про що говорять? Закладені гроші в бюджет на компенсацію підвищення цін на газ?

    Державний бюджет приймався до того, як розпочалася вся політична епопея. І тому в бюджеті не закладені кошти для компенсації.

    Як будете викручуватися?

    Я переконаний, що потрібно в комплексі розглядати проблему. Переглядати і державний бюджет, коли ситуація виникне, і регіональних бюджетів переглядати параметри.

    Як заощаджуєте газ? Люди від того не страждають?

    Слава Богу, січень і лютий пережили нормально - з гарячою водою і теплом в кожній оселі. Звичайно, комунальні проблеми, і вони є історичними, але на сьогоднішній момент, як кажуть, «нет худа без добра», тому ми впроваджуємо велику кількість проектів альтернативних джерел: і біопалива, і джерел енергії, які можна щороку поповнювати.

     Це соя, це рапс, це біоетанол. І ми повинні розуміти, що альтернатив в нас немає. Це був класний урок, який нас навчив, в яку сторону треба дивитись.

    Тобто, «поки півень не клюнув»...

    Для всього потрібен дуже серйозний поштовх, і, принаймні, у Вінницькій області цей поштовх почався.

    Більше місяця тому приїжджали разом із молочниками до Києва. Це була акція під російським посольством. Крім політичного, це має якийсь результат?

    Вважаю, що має. По-перше, це було не стільки політична, а акція доброї волі наших молочників, які підтвердили прагнення до нормальної конструктивної праці з партнерами з РФ.

    Вони задекларували про те, що ніякі політики не повинні стояти на перешкоді нормальної економічної співпраці. А на сьогоднішній день в нас змінюється структура виробництва. Ми шукаємо і нові ринки збуту.

    Як переорієнтовуєтеся на внутрішній ринок, коли Росія не приймає продукцію тваринницьку?

    По-перше, є різні види, які випускають наші підприємства. Проблема, з якою ми зіштовхнулись, це проблема масла. На сьогодні ми виробляємо стільки, скільки можемо продати, трохи менше. А продукцію виробляємо ту, яка користується попитом в Україні.

    Говорили про те, що просто багато залишається у місцях, сховищах. Які збитки від цього понесла конкретно ваша область?

    Повторю, що кількість підприємств, які на 50-60% були прив’язані до експорту, в нас буквально 3 чи 4. Але проблема в тому, що закупівельні ціни на молоко впали на 20-30 копійок, і це є державна проблема, якою переймається Кабінет Міністрів.

    Як забезпечите чесні вибори в області?

    Хочу розширити і закцентувати позицію президента.
    1) Максимальна концентрація на соціально-економічні проблеми в регіонах. Не займатися політикою, а реальними справами.
    2) Влада повинна зробити реальні умови. Територіальні ділянки, приміщення, телефони, транспорт і облаштування, списки, аби допомогти дільничним комісіям це зробити.
    Крім того, будь-яке використання адмінресурсу на користь будь-якої партії при владі, чи ті, які були при владі, не має бути. Але це все робиться за законом.

    Ви особисто йдете на вибори?

    Йду на вибори до обласної ради.

    Перевірки обласні будуть у квітні. І тоді будуть кадрові зміни. Чому саме у квітні?

    Прем’єр конкретизував. Мова йде про те, що голови обласних і районних адміністрацій прозвітували про результати роботи в 2005 і завдання поставили, що потрібно прозвітувати про роботу в 1 кварталі 2006 року. Тому мова йде про звіт перед людьми і публічну політику.

    Чому по результатам року нема, а по результатам кварталу в квітні можуть бути кадрові зміни?

    Я думаю, що більшість голів державних адміністрацій досить непогано показали результати соціально-економічної розвитку своїх регіонів.

    "НТН"  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.