• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко зустрівся з учасниками засідання Трійка ЄС – Україна

    Опубликовано: 2006-03-06 09:23:00

    Відбулася зустріч Президента України з учасниками засідання Трійка ЄС – Україна.

    Участь у зустрічі взяли Міністр закордонних справ Австрійської Республіки Урсула Пласснік, Комісар ЄС з питань зовнішніх відносин Беніта Ферреро-Вальднер, Міністр закордонних справ Фінляндської Республіки Еркке Туоміоя, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Міхаель Мііс, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Фінляндія в Україні Лаура Рейніля, Посол, Голова Представництва Європейської Комісії в Україні Йен Боуг. З української сторони були присутні Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк, Посол, представник України при Європейських Співтовариствах Роман Шпек, директор департаменту Європейського Союзу МЗС України Дмитро Марков, Радник Президента України, керівник Головної служби зовнішньої політики Секретаріату Президента України Костянтин Тимошенко. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    На початку зустрічі Президент подякував представникам ЄС за сприяння Україні на шляху європейської інтеграції. Глава держави підтвердив незмінність євроінтеграційного курсу України. «Європейські стандарти найбільше відповідають інтересам української нації», – сказав Президент, підкресливши, що сьогодні громадяни України «говорять про ЄС як про реальність».

    У свою чергу, Міністр закордонних справ Австрійської Республіки Урсула Пласснік відзначила, що Україна для ЄС – «країна, за розвитком якої громадяни Євросоюзу спостерігають з надзвичайним інтересом і симпатією». Пані У. Пласснік переконана, що одним із засобів поглиблення партнерства між Україною та Євросоюзом може стати реалізація конкретних спільних проектів. Міністр закордонних справ Австрії відзначила відчутний прогрес, якого Україні вдалося досягти в реалізації Плану дій «Україна - ЄС» у 2005 році.

    Серед важливих досягнень у інтенсифікації співробітництва Україна – ЄС та реалізації положень Плану дій було, зокрема, відзначено надання з боку ЄС Україні ринкового статусу, істотне зміцнення співпраці з питань зовнішньої та безпекової політики, поглиблення діалогу високого рівня з питань енергетики, укладення низки галузевих угод, а також значний прогрес у переговорах щодо спрощення візового режиму.

    Європейська сторона також подякувала України за зусилля щодо врегулювання придністровського конфлікту.

    Представники ЄС також наголосили, що з інтересом спостерігають за передвиборчою кампанією в Україні і впевнені в тому, що 26 березня в Україні відбудуться вільні і чесні вибори.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.