• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кен Боссон про поправку Джексона-Веніка

    Опубликовано: 2006-03-06 12:57:00

    Нещодавно вісімдесят п’ять колишніх добровольців Корпусу Миру, які працювали в Україні, звернулися з колективнми листом до членів Конгресу США скасувати дію поправки Джексона-Веніка щодо України. Одним з ініціаторів цього заходу був Кен Боссомн, спів-голова Українсько-Американської Екологічної Асоціації. Ось що він розповів в інтерв’ю Володимиру Звігляничу.

    Пане Боссон, не могли б Ви нагадати нашим слухачам суть поправки Джексона-Веніка?

    Цю поправку ввели в дію у сімдесят четвертому році сенатори, чиє ім’я вона носить. Вона була спрямована проти колишнього Радянського Союзу за те, що там перешкоджалася єврейська іміграція. Після розвалу СРСР вона чимдалі ставала анахронізмом, бо Радянського Союзу вже нема, а, по-друге, у більшості країн, що виникли на місці колишнього СРСР, діють набагато вільніші правила і закони іміграційної політики. Україна--один з яскравих прикладів цього.

    На Вашу думку, що (або хто) стримує ухвалення скасування дії поправки Джексона-Веніка щодо України?

    На даний момент американський Сенат в середині листопада ухвалив скасувати цю поправку. В американському Конгресі лишилася палата представників, яка має діяти. І чільний конгресмен, який має вплив в цій справі, це Біл Томас--він голова бюджетного комітету палати представників.

    А чого Ви очікуєте в разі можливого скасування поправки Джексона-Веніка?

    Наразі важко сказати. Відомо лише, що багато конгресменів підтримують скасування поправки, повне, або за дії певних умов. Отже, це неясно. У найліпшому випадку, я гадаю, нижня палата цього року, будемо сподіватися, що досить скоро, скасує поправку Джексона-Веніка щодо України, повністю, або з певними застереженнями.

    Чи не гадаєте Ви, що вони озираються на Росію, не бажаючи пропустити Україну вперед стосовно скасування поправки?

    Кілька конгресменів заторкували цей пункт. Я, втім, не певне, що це превалююча точка зору більшості членів палати представників. Дехто уважає, що скасування дії поправки Джексона-Веніка щодо Росії і України має бути взаємопов’язане. Але думаю, що є багато конгресменів, які уважають, що ситуації в обидвох країнах відрізняються корінним чином і тому їх не можна ставити на одну дошку.

    І трохи з іншої опери. Будь ласка, розкажіть нашим слухачам, де в Україні Ви працювали волонтером Корпусу Миру, в якому місті і в якій програмі?

    Я був бізнес-волонтером з двохтисячного по дві тисячі третій роки, і я викладав в місцевому університеті поблизу Львова.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.