• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко повернув в Раду закон про тимчасові слідчі комісії

    Опубликовано: 2006-03-15 09:13:00

    Президент України зі своїми пропозиціями повернув для повторного розгляду Верховною Радою Закон «Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України», прийнятий парламентом 23 лютого 2006 року з частковим урахуванням пропозицій Президента України до попередньої його редакції від 19 січня 2006 року. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    На думку Глави держави, Законом усупереч Конституції України допускається можливість визначення організації і порядку діяльності тимчасових слідчих комісій, спеціальних тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій не тільки Конституцією та законами України, а й Регламентом та постановами Верховної Ради України.

    Крім того, для вилучення документів, необхідних слідчій комісії для розслідування, допускається можливість проникнення до володіння особи, проведення в ньому огляду чи обшуку без вмотивованого рішення суду, що створює умови для грубого порушення конституційного права громадян на недоторканність такого володіння.

    Пропозиції Глави держави під час розгляду Закону на пленарному засіданні Верховної Ради представлятиме заступник міністра юстиції І. Ємельянова.

    ELCOMART Политика

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.