• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чергового пришестя не буде

    Опубликовано: 2006-03-15 17:35:00

    Любомир Буняк навряд чи знову стане міським головою, і точно ніхто не поверне йому півроку правління. Про це інформагенції “Гал-info” розповів юрист БФ “Твоє право” Андрій Гнида.

    За його словами, протест прокурора не означає повернення Любомира Буняка на посаду міського голови, а має лише рекомендаційний характер для міської ради, яка повинна переглянути це рішення. При цьому депутати можуть погодитися з протестом або ж відхилити його. Якщо депкорпус відхилить протест (що дуже ймовірно, – “Газета”), то прокурор має право подати до суду, який і ухвалить остаточне рішення у цій справі.

    Утім пан Буняк навряд чи повернеться на посаду, адже навіть якщо суд визнає рішення міської ради неправомірним, то це станеться вже після виборів, коли поновлення на посаді міського голови буде неможливим. “Відпрацювання на виборчій посаді – це нонсенс, адже громада вже обере собі іншого голову. Любомир Буняк не може очолювати місто всупереч волі громади. Згідно з трудовим законодавством, йому можуть лише компенсувати заробітну плату за вимушений прогул”, – зазначив Андрій Гнида.

    Тим часом сам Любомир Буняк учора вийшов на роботу, проте, як і обіцяв, господарки не рухав. “Я був на роботі, але ніяких господарських справ не вирішував. Я не можу коментувати те, що кажуть юристи. Ще раз кажу, що весь цей путч був незаконним. Ви думаєте, що слово прокуратури і суду не має значення. Прокуратура що, не знає, що робить? Я повторюю, в мене вкрали півроку моєї законної каденції. І доведу це в суді. Я не знаю, як вийти з цього становища. Я теж не все можу знати. Але знаю, що в мене вкрали півроку незаконним шляхом”, – сказав учора Любомир Буняк у коментарі “Газеті”.

    Натомість Зеновій Сірик повідомив, що поки не спілкувався з Любомиром Костянтиновичем, і на сесії головуватиме не Буняк, а Сірик. За словами в.о. міського голови, будь-який нормативно-розпорядчий акт Львівської міської ради може скасувати сама рада, виконавчий комітет міськради або ж рішення суду. “А протест прокурора є своєрідним проханням до ради скасувати своє рішення про висловлення недовіри міському голові, якщо рада скасує його, тоді інша річ”, – завершив пан Сірик.

    "Львівська Газета"    

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.