• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Меженський: Освіта - важливий чинник соціального прогресу

    Опубликовано: 2006-03-16 11:27:00

    В Луганську перебував міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко. Разом із заступником голови облдержадміністрації Олександром Меженським він взяв участь у підсумковій колегії управління освіти і науки облдержадміністрації. Крім того, Станіслав Ніколаєнко та голова облдержадміністрації Геннадій Москаль взяли участь у нараді директорів загальноосвітніх навчальних закладів Луганщини щодо розвитку освітньої галузі в регіоні.

    „Якщо вчитель визнається ключовою фігурою суспільства, то він є державною особою, якщо вчитель навчає дітей на державницьких позиціях - він є державною особою і тому повинен мати статус державного службовця”, - заявив Геннадій Москаль.

    За його словами, проблеми освітян зумовлені загальними проблемами економічного змісту. Економічні негаразди, у свою чергу, пов'язані з неувагою до системи освіти. Найскладнішою губернатор вважає проблему створення робочих місць як для міського, так і для сільського населення області. Для її вирішення необхідно відродити промислові підприємства.

    Губернатор призвав представників органів місцевого самоврядування зайнятися справою освіти та виховання дітей як нагальною потребою, враховувати при розподілі бюджету, що для навчання необхідні комфортні умови (варто передбачити автономне опалення для закладів освіти і обов’язкове харчування дітей).

    Звернув увагу Геннадій Москаль і на кадрове забезпечення освіти, на створення привабливих умови праці для педагогів. Він вважає, що в бюджетах треба передбачати кошти на післядипломну освіту вчителів, а проблема закріплення молодих спеціалістів вичерпає себе, якщо дати молодим учителям квартири.

    „Освіту треба визнати пріоритетною галуззю соціально-економічного комплексу області. Освіта - це не суто відомча справа, а важливий чинник соціального прогресу. Сучасний громадянин України - це людина освічена, творча, мобільна, всебічно розвинена, здатна до співпраці, міжкультурної взаємодії, конкурентноспроможна на сучасному ринку праці, до того ж має глибоке почуття відповідальності за долю країни, її соціально-економічне процвітання. Давайте спільно створювати необхідні умови, щоб така людина формувалася в навчальних закладах нашої області”, - заявив губернатор.

    За високий професіоналізм, сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток освіти та успіхи в справі навчання і виховання підростаючого покоління Геннадій Москаль нагородив найкращих керівників закладів освіти Луганщини Почесними відзнаками „За розвиток регіону”, Почесними грамотами облдержадміністрації, Листами подяки.

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.